BKV-botrány – a vállalat minden dokumentumot átadott, amely a vizsgált 50 szerződéssel kapcsolatos

A BKV átadott minden dokumentumot a rendőrségnek a feljelentéseiben szereplő majdnem 50 szerződéssel kapcsolatban, valamint a BRFK által kért egyéb ügyekre vonatkozóan – olvasható a közlekedési vállalat hétfői közleményében.

A BKV ebben megerősíti, hogy eddig negyven esettel kapcsolatban tett feljelentést a BRFK-nál. Ebből két feljelentés két 2009-es végkielégítéssel kapcsolatban történt.

A további feljelentés 38 cég 48 szerződését érinti. Kocsis István vezérigazgató, február 8-ai sajtótájékoztatóján 27 cég szerződéseivel kapcsolatos feljelentésről számolt be, és kilátásba helyezte további 30 feljelentést megtételét. Ebből 11 cég 15 szerződésével kapcsolatban már a múlt héten megtette a BKV az újabb feljelentéseket, de továbbiak várhatók.

A BKV kiemeli, hogy a rendőrség által kért, és a cégnél lévő dokumentumot maradéktalanul átadtak a nyomozóknak. A szóban forgó esetek többnyire a 2007-2008-as évek tanácsadói szerződéseit érintik. A BKV 2007-ben 700 milliárd forintot jóval meghaladó, 2008. szeptemberig körülbelül 400 milliárd forint, míg szeptember 1-től december végéig – Kocsis István vezérigazgató munkába lépését követően – csak 35 milliárd forint összegben kötött tanácsadói szerződéseket.

Címkék: , , , ,