BKV: Bolla Tibor egy végkielégítési ügyben sem felelős

Bolla ellen nem történt feljelentés, a végkielégítési és tanácsadói szerződések ügyében sem tanúként, sem gyanúsítottként nem hallgatták ki.

Bolla Tibor, gazdasági vezérigazgató helyettes egyetlen végkielégítési ügyben sem felelős – közölte a BKV a cégnél lefolytatott ellenőrzési vizsgálatok és jogi elemzések alapján. Bolla Tibor 2008 júliusa dolgozik a társaságnál. Ez azt jelenti, hogy a rendőrség által vizsgált tanácsadói szerződésekhez sem lehet köze, hiszen azokat még elődei kötötték – emlékeztet a BKV. Bolla Tibor ellen nem történt feljelentés, a végkielégítési és tanácsadói szerződések ügyében sem tanúként, sem gyanúsítottként nem hallgatták ki.

A nyomozóhatóság Hagyó Miklós sajtófőnöke, Horváth Éva alkalmazása ügyében tett fel Bolla Tibornak kérdéseket. Kocsis István vezérigazgató bizalma töretlen a gazdasági vezérigazgató helyettes iránt és nem tartja felelősnek Horváth Éva alkalmazásának kérdésében sem – áll a hétfői BKV közleményben.

Bolla Tiborról, a BKV gazdasági vezérigazgató-helyetteséről több médiumban megjelent, hogy gyanúsítottként hallgatták ki a végkielégítések ügyében. Bolla Tibornak azonban nincs köze a jelenleg rendőrségi vizsgálat alatt álló végkielégítési és tanácsadói szerződésekhez – szögezte le a BKV.

Az atv.hu rendőrségi forrásokra hivatkozva vasárnap azt írta, hogy Antal Attila korábbi BKV vezérigazgató, és Balogh Zsolt korábbi, megbízott vezérigazgató nemcsak Hagyó Miklósra, de Tóthfalusi Györgyre, a BKV igazgatótanácsának szabad demokrata elnökére is terhelő vallomást tett. A BKV ezt szintén cáfolta hétfőn. Tóthfalusi György 2007 nyarától 2009 őszéig volt a BKV Igazgatóságának elnöke. Megbízatása alatt sem ő, sem az igazgatóság többi tagja nem írt alá tanácsadói, illetve végkielégítési szerződéseket – közölték.