BKV-BA botrány – újabb két gyanúsított ügyvédbotrány – újabb két gyanúsított ügyvéd

Újabb két gyanúsítottja van a BKV és a Budapest Airport volt vezető munkatársainak vesztegetési ügyében.

Az ügyben eljáró Repülőtéri Rendőr Igazgatóság pénteken reggel közölte, hogy egy nappal korábban, csütörtökön hajnalban egy Andrássy úti ügyvédi irodában és az iroda két ügyvéd tulajdonosának lakásán tartottak házkutatásokat. A gyanú szerint a BKV és a BA volt jogi igazgatói a cégeik nevében velük is szerződést kötöttek, a pénzből pedig visszakaptak saját zsebre.

Az RRI pénteki tájékoztatása szerint csütörtök hajnalban újabb házkutatást tartottak a BKV-BA ügyben, ezúttal egy VI. kerületi, Andrássy úton található ügyvédi irodában. Házkutatás volt az iroda tulajdonosainak – két ügyvédnek – a lakásán is
A gyanú szerint a Budapest Airport Zrt. szerződésben állt az érintett ügyvédi irodával. A szerződés alapján kiszámlázott pénzből utóbb a BA volt jogi igazgatója a BKV volt jogi igazgatójával együtt részesedett.

A házkutatáskor a nyomozók különböző dokumentumokat és számítógépen tárolt adatokat és bizonyítékokat foglaltak le. A rendőrség a két ügyvédet gyanúsítottként hallgatta ki, vesztegetés gyanújával.

Ahogy arról a Független Hírügynökség is beszámolt, a nyomozók december elején vették őrizetbe a BKV és a Budapest Airport akkori jogi igazgatóit és másik három embert. Az üggyel kapcsolatban a rendőrök keresték a BKV informatikai igazgatóját is, akit végül februárban fogtak el Szegeden. A volt vezetők előzetesben vannak. A gyanú szerint a cégvezetők – általában a baráti körükhöz tartozó – külsős ügyvédi irodákkal kötöttek szerződést, gyakran el sem végzett munkára. A kiszámlázott díj egy részét később visszajuttatták a két jogi igazgatónak. Azóta több ügyvéd került a gyanúsítottak közé, a vesztegetési ügynek így most 11 gyanúsítottja van összesen.

Címkék: , , ,