Bízva a jó folytatásban

Akt.:
A lányok az ősszel megmutatták, hogy van bennük potenciál
A lányok az ősszel megmutatták, hogy van bennük potenciál - © Fotó: dvsc.hu
Debrecen – Teremben és nagypályán is gyakorolt a tavaszi idényre a DVSC U19-es gárdája.

Finisébe érkezett a DEAC és a Debreceni Labdarúgó Akadémia lánycsapatának a felkészülése. Üveges Katalin vezetőedző tanítványai kitűnő hajrával – utolsó négy bajnokijukat zsinórban hozva – a negyedik helyről várják a tavaszi folytatást.

Heti négy edzés

– Decemberben volt egy egy hónapos szünet, amely így sem volt passzív, ugyanis a DEAC NB II.-es felnőtt női futsalgárdájával kiegészülve teremtornákon indultunk a lányokkal. Január első hetétől már a bajnokságra készültünk, az időjárási viszonyok miatt leginkább fedett helyen, de alkalmazkodtunk a feltételekhez, és úgy igazítottuk az edzéstervet, hogy a lehető legtöbbet hozzuk ki a helyzetből. A heti három foglalkozást négyre tudtuk feltornázni, aminek nagyon örültem, hiszen így több idő maradt a finomításokra is. Sajnos a csapatunkat is érintette az influenza, így az erőnléti állapot szempontjából nem homogén a társaság, de összességében jól sikerült felkészülés van a hátunk mögött, bízom a tavaszi jó folytatásban – elevenítette fel az elmúlt hónapok történéseit a szakember.

Megvannak a képességeik

Üveges Katalin elmondta: mivel van átfedés a nagypályás alakulat és a DEAC másodosztályú női futsalcsapata között, így ezt a kettős terhelést is figyelembe kellett venni a felkészülés összeállításakor. Mivel utóbbi egyletnél is ő az edző, jutott kellő figyelem arra, nehogy túlterheljék a mindkét sportágban érdekelteket.

– Ne feledjük, ezeknek a lányoknak a tanulópadban is helyt kell állniuk. Számukra ez mégis jó lehetőség, hiszen a futsal gyorsabbá teszi a játékukat, míg a nagypályás terhelésnek fizikálisan veszik hasznát. A lányok 70 százaléka egy-két éven belül felnőtt korosztályba lép, emiatt szeretnénk a másodosztályban elindítani egy felnőttcsapatot, hiszen a képességeik adottak ahhoz, hogy rutint szerezve megállják a helyüket abban a mezőnyben.

MSZ