Biztosan verték meg a Szparit

Biztosan verték meg a Szparit
A DVSC-TEVA magabiztos nyíregyházi győzelme után tovább tapad a Videotonra.

Győzelem, vagy halál! – kis túlzással ezzel a jelszóval kellett, hogy harcba induljon a DVSC-TEVA legénysége a kedd esti nyíregyházi derbire, amelyet még a Soproni Liga 21. fordulójából halasztottak el a stadion világításának meghibásodása következtében. Tény, a Debrecen legutóbbi, Fradi elleni vereségével hét pontra nőtt a hátránya az éllovas Vidivel szemben, ezért újabb botlást már nem engedélyezhetett magának. A Szparinak is égetően szüksége volt a pontokra, hiszen jelenleg kieső helyen tanyáznak a Szentes-tanítványok.

Fotók, videók, gólok 

A mérkőzés képeiMijadinoszki berobbant

A kezdés előtt kiderült, hogy a vendégeknél a sérült Polekszicset Verpecz István helyettesíti a kapuban, a sípszó után nem sokkal pedig az is bebizonyosodott: nem volt rossz döntés Verpi beállítása. A hatodik perc végén ugyanis Andorka lövését tolta hatalmas bravúrral a lécre a Loki hálóőre.

Az első pillanatokban tehát a Nyíregyháza veszélyeztetett többet, de egy lendületes Coulibaly-cselt követően a DVSC is helyzetbe került. A félidő közepétől átvette a játék irányítását a vendéggárda, előbb Feczesin hagyott ki egy ajtó-ablak helyzetet, majd Coulibaly beadása suhant el veszélyesen a nyírségi kapu előtt.

Ahogy közeledett a játékrész vége, úgy támadott mind határozottabban a hajdúsági társulat és egy szögletet követően Bernáthék a vezetést is megszerezték! Czvitkovics bal oldali sarokrúgását több védő is elvétette, nem úgy a berobbanó Miajdinoszki, aki közelről a hálóba pofozta a labdát, ennek következtében a Loki egygólos előnnyel vonulhatott pihenőre.

A szünet után ott folytatódott minden, ahol előtte abbamaradt, de Szakály tétovázott és odalett a ziccer. Nem sokkal később viszont már nem volt kegyelem, Czvitkovics zseniális labdáját Feczesin Róbert lőtte a hosszú sarokba! Eldőlni látszott a találkozó, de hogy végképp így legyen, arról Ovszijenko és Coulibaly gondoskodott. A Szpari kapusa a bal oldalon eladott egy labdát, ami éppen a francia csatár elé került, aki kapásból, 20 méterről az üres kapuba lőtt.

A mérkőzés további részében egy-két hazai leshelyzeten és szép debreceni labdajáratáson túl sok minden már nem történt, ezért a két tábor szépen „elvolt” egymással…

A DVSC-TEVA magabiztosan győzte le az ősi rivális Nyíregyházát és így csak négy ponttal van lemaradva a székesfehérváriak mögött. Tekintve, hogy még hét mérkőzés van hátra – köztük a Loki-Videoton a Nagyerdőn – kijelenthetjük: a bajnoki cím sorsa még koránt sem dőlt el. De innentől kezdve hibázni már nem lehet!

 

HBN-TN

Mesterszemmel

Szentes Lázár: Nem a vereségre készültünk, de óriási hibákat követtünk el, a harmadik gól után már nem tudtunk újítani. Kellemetlen eredményt értünk el és a játék sem volt jó., Nehéz hét meccs vár még ránk, de mindent megpróbálunk!

Herczeg András: Sokat passzoltunk, mi domináltunk végig, a Nyíregyháza kontrára próbált játszani. A vezető gól megnyugtatott bennünket, úgy gondolom, hogy fegyelmezett ellenfelet sikerült megérdemelten legyőznünk.

 

Az első gól  A második gól  A harmadik gól  Negyedik(les)gól