Biztos siker a Fekete Péter

Akt.:
Biztos siker a Fekete Péter
Biztos siker a Fekete Péter - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – Nem lehet melléfogni Eisemann Mihály – Somogyi Gyula – Zágon István: Fekete Péter című zenés vígjátékával, így igazi közönségcsalogató darabot láthatott péntek este Nyíregyházán, a Szabadtéri színpadon a szép számú publikum.

A Móricz Zsigmond Színház társulata, Tóth Miklós rendezésében fergeteges előadással aratott megérdemelt tapsot. A humor minden válfaját élvezhetjük, szóvicc, helyzetkomikum, az ismétlés, a gesztusok, mind – mind biztos eszközei a sikernek, amihez precíz színpadi munka, összecsiszolt játék kell, amit meg is kap a közönség. Látszik, hogy a színészek is élvezik és kijátsszák a karakterekben rejlő lehetőségeket.

Az előadás az anyagias világ törtetőiről szól, akik fölött diadalmaskodik a szerelem. Noha a századelőn játszódik, karakterei ma is köztünk élnek. A főszereplő Fekete Péter, akinek élete szerencsétlenségek láncolata. Már az óvodában megnémult láttára a dadus, az óvónő férje, megszökött. Iskolásként elbuktatta tanárát, aki bosszúból rossz bizonyítványt adott neki. Pechsorozatának se vége, se hossza, amerre jár, ott minden felgyullad, összedől, kiszárad, megszökik, megsemmisül. Hiába változtatja nevét Pesty Péterre, hiába áll kéményseprőnek, a balszerencse nem pártol el tőle.

Kéményseprőként áll a színpadon Horváth Sebestyén Sándor.
Mellette játszanak:
HAJNAL LUKÁCS, fiatal vállalkozó…..TÓTH ZOLTÁN LÁSZLÓ
HAJNAL NIKOLETT, a húga…..BUDAI ZSÓFI
KIS KLÁRA, gépírónő Lukács irodájában…..FRIDRIK NOÉMI
SZŐNYI ELLA, a család barátja, pótmama…..HORVÁTH MARGIT
CHARLIE BÁCSI, az amerikai nagybácsi, azelőtt Szabó Károly…..PUSKÁS TIVADAR
ANGYAL GUSZTÁV, építési vállalkozó…..PÁSZTOR PÁL
MARI, Hajnalék szobalánya…..JENEI JUDIT
SÁGINÉ, HANNA, az Osztrák Ker. Bank pesti leányvállalatának igazgatója…..SZÉLES ZITA
MISKEI MIKSA, építésügyi államtitkár…..BÁRÁNY FRIGYES
BENETTI BÁRÓ, olasz iparmágnás és tésztagyáros…..VASZKÓ BENCE
DOKTOR KÜRTÖS, a Pesti Harsona szerkesztője…..ILLYÉS ÁKOS/RÁK ZOLTÁN
VIRÁG ERNŐ, nyugalmazott altábornagy…..KAMENICZKY LÁSZLÓ

Eisemann Mihály a századelő legendás magyar slágerírója, örökzöldjeinek legjava csendül fel az előadás során, Kazár Pál és zenekara tolmácsolásában. A darabban közreműködik a színház tánckara is, és az előadás különlegessége még, hogy a koreográfiát.