Helyi közélet

2013.07.09. 10:25

A gazda nemet mondott rá

Hajdú-Bihar - Balogh Sándor nem adta oda féláron a földjét, azóta kisajátítási határozatot kapott.

Hajdú-Bihar - Balogh Sándor nem adta oda féláron a földjét, azóta kisajátítási határozatot kapott.Az M4 autópálya Berettyóújfalu-Nagykereki (országhatár) közötti nyomvonala kapcsán érintett gazdákat hónapokkal ezelőtt adásvételi ajánlattal kereste meg az állam. Mivel az érintettek kevesellték a megajánlott összeget (ami szerintük nagyjából a piaci ár fele volt), nem fogadták el az ajánlatot. Ezt követően a Nemzeti Infrastruktúra-Fejlesztő Zrt. (NIF) ingatlanforgalmi szakvéleményt kért, ami megerősítette az eredeti ajánlatban szereplő összeget. A Napló tud olyan gazdáról, aki továbbra is "kötötte az ebet a karóhoz", és azóta már meg is kapta a kisajátításról szóló határozatot.

A tépei Balogh Sándornak egy 120 hektáros tábláját szeli ketté a berettyóújfalui határban az "államosítás",

melynek során húsz hektárnyi, 30 aranykoronás földtől kénytelen megválni, aranykoronánként 60 ezer forintért.

- A gond csak az, hogy a piaci ár ennek a duplája. Hiába kértem, az állam csereterületet sem ajánlott fel - mondta Balogh Sándor.

Derecskei gazdák az eset kapcsán attól tartanak, hogy a leendő M35-ös nyomvonala kapcsán tömegesen járhatnak hasonlóan az állammal folytatott alkudozásban.

HBN-PA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában