Biztonságosabb lett a gyalogosközlekedés

Hajdúböszörmény – A belterületi közutak karbantartása fejlesztési program keretében valósult meg a Csomaközy András utcai és a Szoboszlói utcai járda térkövezése, összesen mintegy 1100 négyzetméter felületen – tájékoztatta a Naplót a hajdúböszörményi önkormányzat.

A város frekventált helyén lévő Szoboszlói utcai járdaszakasz felújítása a hullámos és töredezett volta miatt volt indokolt. Mindkét oldalon szintbe emelték a járdákat, valamint megoldották a csapadékvíz-elvezetést is. A felújítás során két fát ki kellett vágni, mert azok nem csak a gyalogosközlekedést, hanem a különböző közműveket is veszélyeztették. Két hulladéktároló megközelítését is lehetővé tették. A tervekben szerepel az orvosi rendelőhöz és a gyógyszertárhoz vezető rész felújítása a közeljövőben.

A Csomaközy András utcában a belvárosi városképhez illeszkedve építették ki a járdát. Ezzel mindkét oldalban sikerült a szintkülönbségeken javítani, továbbá megoldották a csapadékvíz elvezetést is. A munkaügyi központ elé parkolókat szeretnének kialakítani.

HBN