Biztonságban két keréken

Akt.:
Biztonságban két keréken
© Illusztráció: Derencsényi István
Hajdúböszörmény – A kerékpáros közlekedésnél kiemelt figyelmet kap a biztonság.

Felújították és duplájára növelték a kerékpárút hálózatot, így a bicikliseknek 4 kilométer helyett már 8,5 kilométeren tekerhetnek, valamint több ezer, kamerával őrzött tárolót is kihelyeztek a forgalmas helyeken – Hajdúböszörmény többek között ezekkel a fejlesztésekkel nyerte el a „Kerékpárosbarát település 2016” címet.

Veszélyforrások is vannak

A településen több ezer lakos közlekedik biciklivel, iskolaidőben akár nyolcezren is, biztonságuk kiemelten fontos a városnak – mondta Kiss Attila, Hajdúböszörmény polgármestere, aki szerint a kerékpárosokat meg kell tanítani a biztonságos közlekedésre. Fontos, hogy megtanuljanak önmagukra vigyázni, hiszen hiába vannak a jó minőségű utak, a kereszteződések nagyon balesetveszélyesek. Továbbá a kerékpárosok hajlamosak megfeledkezni a gyalogosokról is, a túl gyorsan mennek, ez szintén veszélyforrás lehet. A biztonsággal kapcsolatos óvintézkedésekre a helyi médiában hívják fel a figyelmet a rendőrséggel együttműködve.

Kiss Attila elmondta, a jövőben két turisztikai pályázaton belül szeretnék a Fürdőkert úthálózatát bővíteni, illetve a Bocskai teret és a Strandfürdőt is kerékpárúttal szeretnék összekötni.

HBN–VK
hirdetés