Bíztató első-, borzasztó második félidő: vereség Pasaréten

Bíztató első-, borzasztó második félidő: vereség Pasaréten
© Fotó: debka.hu
Debrecen – Lejátszotta harmadik mérkőzését is a DEAC kosárlabdacsapata az Amatőr Női Nemzeti Bajnokságban. Kovács Imre tanítványai ahhoz a fiatal tehetségekkel teletűzdelt Vasashoz látogattak, akik a találkozó előtt hibátlan mérleggel rendelkeztek.

Debreceni szempontból pocsékul indult a találkozó, négy perc után már 10-2-t mutatott az eredményjelző. Ezután azonban felébredtek a DEAC-os lányok, és biztos védekezésre építve szép támadásokat vezettek. Papp Alexandra második hárompontosával át is vették a vezetést, s ha minimális különbséggel is, de megnyerték az első negyedet. A folytatásban sem változott a játék képe, támadó oldalon nagyszerű csapatjáték jellemezte a hajdúságiakat, védekezésben pedig szinte tökéletesen zártak. A nagyszünetre tizenhét pontos vendég vezetéssel mehettek a felek.

A fordulás után Göttlinger Anna hárompontosával már húsz egység is volt a csapatok között, s ekkor talán már elhitték, hogy zsebben van a mérkőzés. A pasarétiek azonban gyorsan tettek arról, hogy ez ne így legyen, s egy 10-0-s rohanásnak köszönhetően Kovács Imrének időt is kellett kérnie. A fővárosi együttes agresszív letámadásával felőrölte Szabó Rékáékat, s a rengeteg szerzett labdának köszönhetően meg is fordították a mérkőzést. A záró etapra teljesen elkészült erejével a DEAC, semmi sem akart összejönni. A hazai győzelem a mérkőzés képe alapján teljesen megérdemelt, ám az első félidei teljesítmény után kijelenthető, hogy nagy esélyt szalasztottak el debreceni lányok.

HBN-EÁ


A tények

Vasas Akadémia-DEAC 69-54 (13-15,7-22,31-12,18-5)

DEAC: Szabó Réka 6/6, Gál Annamária 10, Göttlinger Anna 19/6, Papp Alexandra 6/6, Éva Patrícia, Földvári Andrea 11, Chvatal Tünde, Gyulai Jázmin, Fazekas Borbála 2, Máriás Fruzsina, Gaszner Anna, Orbán Réka

Kovács Imre: Ami a második negyedben történt, az minden edző álma. Gyakorlatilag minden bejött támadásban és védekezésben is, okosan és szellemesen játszottunk, öröm volt látni azt, ami a pályán történik. A második játékrészben nem bírtuk el saját ritmusunkat, jöttek a sorozatos eladott labdák, és szinte minden támadásukból kosarat dobtak, és nem tudtunk megújulni. Borzasztó csalódott vagyok, mert bár egy erős ellenféltől kaptunk ki, ez egy nyerhető meccs lett volna. Volt másfél jó negyedünk, ebből kell építkeznünk.


Címkék: , ,


Sporthírek


hirdetés