Bizonyította tehetségét

Bizonyította tehetségét
Korhut Mihály először utazott el a csapattal a törökországi edzőtáborba.

Először utazott el a csapattal a törökországi edzőtáborba a DVSC-TEVA saját nevelésű balhátvédje, Korhut Mihály. A mindössze 20 éves tehetség a Novoszibirszk és a Slavija Sarajevo elleni mérkőzésen kapott szerepet, és jó benyomást tett a szakmai stábra. Nem volt könnyű dolga, hiszen mielőtt a Loki Belekbe érkezett, a játékos nyolc napot már eltöltött Antalyában az NB II-es válogatott kerettel. Haza sem jött, kint megvárta a csapatot, hogy aztán még tíz napot készüljön a török Riviérán.
- Törökországban jobb időjárás volt, mint Magyarországon, ebből a szempontból tehát nem jelentett gondot, hogy majdnem három hetet töltöttem kint, ám a kaját már untam – mondta mosolyogva advsc.hu-nak Korhut Mihály.
– Jó érzés, hogy a Loki edzői számítottak rám. Már tavaly is vittek volna, de nem sokkal az utazás előtt lesérültem. Most azonban egészségesen vártam a külföldi felkészülést. Az első edzőmeccsen, a Szibir Novoszibirszk ellen egy félidőt kaptam. Kicsit szokatlan volt számomra, mert még nem játszottam együtt ezzel a csapattal. A bosnyákok ellen már elég jól ment a játék, igaz, ekkor sem voltam teljesen elégedett magammal.
Összességében azt mondhatom, hogy jó felkészülésen vagyunk túl. Még nem tudom, mit hoz számomra a jövő. Magyarország legjobb csapatába nehéz bekerülni, de azzal némileg nőttek az esélyeim, hogy Leandro eligazolt.
A DVSC-TEVA kedden lejátssza idei első tétmérkőzését: a Ligakupában a Videotont fogadják a hajdúságiak. Ebben a küzdelemsorozatban tavaly főleg a fiatalok kaptak szerepet, így felmerül, vajon látjuk-e a pályán Korhut Mihályt is?
- Mivel jó esély van rá, hogy elmarad a pénteki, Diósgyőr elleni bajnoki, így valószínűleg a legerősebb kerettel áll ki a csapat kedden. Ebben az esetben nem biztos, hogy szerepet kapok, de azért reménykedem.