Bíznak a nekik jó döntésben

Akt.:
A miniszternél
A miniszternél - © Fotó: Magánarchívum
Újléta – A polgármesternek hagytunk üzenetet, de nem reagált; az igazgatónak pedig nem engedélyezték az interjút.

Az újlétai Kiss Zoltán Általános Iskola szülői közössége levélben fordult az intézményvezetőket kinevező emberi erőforrások miniszteréhez, mert szeretnék, ha az iskolában 30 éve tanító, s az igazgatói feladatokat 20 éve ellátó Sütő Sándorné intézményvezetői pályázatát támogatná (megbízatása augusztus elsejéig szól). Tették ezt azért, mert a helyi képviselő-testület négy Fidesz-KDNP-s képviselő szavazatával a három függetlennel szemben egy másik pályázót támogatott.

A KLIK illetékes tankerületének vezetője nem járult hozzá, hogy Sütő Sándornét megszólaltassuk, azt sem tudtuk meg, hogy ők támogatják-e újraválasztását. Újléta polgármestere, Szimáné Tóth Erzsébet (Fidesz-KDNP) sem osztotta meg velünk álláspontját. Információink szerint az ügy hátterében személyi konfliktusok és politikai szempontok lehetnek, ugyanis a polgármester korábban iskolatitkárként együtt dolgozott Sütőnével, aki később független polgármesterjelöltként elindult a 2014-es helyhatósági választáson.

A szülők az 1100 lakosú településen 310 támogató aláírással írtak kérelmet Balog Zoltánnak; a szakmaiság szem előtt tartását remélik tőle, s azt, hogy olyan vezetőt jelöl ki, aki már bizonyított, és közmegelégedésre végzett munkája idején az iskola a település kulturális központja lett.

HBN–BB

Címkék: , ,