Bizánci fürdőt akar Hajdúdorog

Bizánci fürdőt akar Hajdúdorog
© Illusztráció: hydriaproject.net
Hajdúdorog – Különleges ötlet született meg a polgármester fejében.

Jó szezont zárt a hajdúdorogi fürdő idén, s bár Csige Tamás polgármester leszögezte, hogy csak akkora fürdőt építenek, aminek az üzemeltetésével a mindenkori városvezetés elbír, azért lesz további fürdőfejlesztés. A strandfürdőt például már ellátták egy kiserőművel, amely nagyban hozzájárul az üzemeltetési költségek csökkentéséhez, sőt többlet-energia keletkezett, amit egy villamosdaráló hasznosít: az ágakat a fürdő területén darálják a tüzelőanyagként értékesítendő briketthez.

Mert megérdemlik

Mivel kifejezetten strandfürdő-fejlesztésre nem lesz pályázat, azon az úton indultak el, hogy a romániai testvérvárosukkal, Stei településsel határon átnyúló pályázat során, mindkét település fürdőjét mint turisztikai attrakciót fejlesztik. A polgármester elárulta, hogy más tervei is vannak.

– Az országgyűlés elismerve a helyi közösség ragaszkodását hitéhez és magyarságához, kinyilvánította, hogy Hajdúdorog a „görögkatolikus hitéhez leghűségesebb város” és ezt a címet a jövőben büszkén használhatja. Úgy gondolom, a helyi emberek megérdemelnék, hogy hazánk első és egyetlen bizánci fürdője Dorogon megépüljön, ehhez elkészítjük a terveket – mondta Csige Tamás.

HBN
hirdetés