Bizakodnak a balmazújvárosiak

Képünk a Mezőkövesd elleni mérkőzésen készült
Képünk a Mezőkövesd elleni mérkőzésen készült - © Fotó: Matey István
Balmazújváros – A három egység bezsebelésére törekszenek a hajdúságiak az egyik bajnokaspiráns ellen.

A Mezőkövesd elleni erőpróbát követően, újabb, sétagaloppnak nem nevezhető mérkőzés vár a Balmaz Kamilla Gyógyfürdőre, hiszen a legutóbbi szezont az élvonalban töltő Dunaújvárost látja vendégül, szombaton délután fél hattól az NB II harmadik fordulójában. A Duna–partiak a nyáron jelentősen átalakultak, a vezetőség több, korábban az első osztályban is bizonyító játékossal kötött megállapodást, elég csak a veterán kapus, Szűcs Lajos, vagy Magasföldi József nevét megemlíteni.

Sikerre vágynak

– Nem lesz egyszerű dolgunk, ugyanis a riválisunk valószínűleg szeretne visszajutni az NB I–be, de jó formában vagyunk, és szeretnénk itthon tartani a három pontot – fogadkozott a Naplónak Vachtler Csaba.

– A Mezőkövesd után, újfent egy bajnokesélyessel kell megmérkőznünk, ami nem ígérkezik könnyű feladatnak, ellenben hazai környezetben, a lelkes drukkereink támogatásával, a győzelem reményében lépünk pályára – egészítette ki a középpályás gondolatait a vezetőedző, Feczkó Tamás.

A hajdúsági mester kollégája, Artner Tamás a Haladásnál bátor támadójátékot honosított meg, vajon ez a gondolkodásmód jellemző új állomáshelyén is? – Minden szakvezetőnek van egy hitvallása, de az is fontos milyen állomány áll a rendelkezésére. Több jó csatár alkotja a Dunaújváros keretét, de ők más stílust képviselnek, mint a szombathelyi fiatalok – vélekedett Feczkó.

Az Artner–legények Siófokon kezdték a 2015–2016–os szezont, méghozzá 4–2–es vereséggel, a második játéknapon az újonc Vác 2–1–es legyőzésével sikerült korrigálniuk. A Balmazújváros a Budaörs és a Mezőkövesd elleni pontosztozkodáson van túl a bajnokságban.
Mindkét csapat Magyar Kupa összecsapást vívott szerdán, a Dunaújváros szereplése tiszavirág–életűnek bizonyult a sorozatban, mivel a Gyöngyössel szemben búcsúzott, ellenben a narancsmezesek kiütötték a Bölcskét. A Tolna megyeiek elleni győzelemből, góljának köszönhetően tevékeny részt vállalt Vachtler, aki a budaörsiek ellen végig a pályán volt, de a Kövesd elleni csatát csak a kispadról szemlélhette. – Nem egyszerű a helyzet, ugyanis sok jó játékos áll a szakmai stáb rendelkezésére. Amikor lehetőséget kapok, megpróbálom a legjobb teljesítményemet nyújtani, és meghálálni a bizalmat. Remélem a bölcskeiek elleni produkciónkkal sikerült megnehezíteni az edzőnk dolgát, a kezdő tizenegy összeállítását illetően – nyilatkozta a 22 esztendős labdarúgó.

HBN–BÁ