Bíróság előtt a kastélyban marihuánát termesztő pár ügye

Bíróság előtt a kastélyban marihuánát termesztő pár ügye
© Fotó: Derencsényi István
Debrecen – A vádirat szerint a patinás kastélyban nevelték a füvet.

A vádirat ismertetésével és a vádlottak kihallgatásával csütörtökön megkezdődött a tiszacsegei Vay-kastéllyal összefüggő kábítószeres ügy tárgyalása a Debreceni Járásbíróságon. Az R. Z. első rendű vádlott és két társa elleni büntetőper tárgya jelentős mennyiségű kábítószer termesztésével elkövetett kábítószer birtoklás. Az első tárgyalási napon R. Z. részletes, tényfeltáró beismerő vallomást tett, elmondta, hogy bűnösnek érzi magát. A vádiratban foglaltakkal ellentétben azonban tagadta, hogy a II. és III. r. vádlott részt vett a marihuána termesztésben. A másodrendű vádlott részletes vallomásában tagadta a terhére rótt bűncselekmény elkövetését. A harmadrendű vádlott fenntartotta a nyomozás során az első- és másodrendű vádlottra tett terhelő vallomását. Az ügy tárgyalása január 29-én tanúk kihallgatásával, írásbeli tanúvallomások felolvasásával folytatódik.

Mint azt korábban leírtuk, az ügyészségi vádirat szerint az ötletgazdák az élettársak voltak, nekik egy személy segédkezett a marihuánaültetvény kialakításában, gondozásában.

HBN0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdetés