Bíróság elé állnak az ittas sofőrök

Bíróság elé állnak az ittas sofőrök
Hajdúböszörmény – Járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt javasol bíróság elé állítást a Hajdúböszörményi és a Hajdúhadházi Rendőrkapitányság.

A rendőrök 2014. június 7-én 14 óra 45 perckor Hajdúböszörményben járőröztek, amikor a Móra Ferenc utcán észrevettek egy férfit, aki egy elektromos kerékpárral bizonytalanul, imbolyogva közlekedik az úton, melyről néha letér, majd nagy nehézségek árán visszamegy az úttestre.

A járőrök megállították és intézkedés alá vonták a kerékpárost. Az egyenruhások a 65 éves helyi lakossal szemben alkoholszondát alkalmaztak, amely pozitív eredményt mutatott.

A rendőrök G. Zsigmondot további mintavétel céljából előállították a városi rendőrkapitányságra, ahol az
ittas járművezető a nyomozóknak kihallgatása során elismerte a bűncselekmény elkövetését.

A Hajdúböszörményi Rendőrkapitányság a terhelttel szemben járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást befejezte és az ügy iratait 2014. június 30-án bíróság elé állítási javaslattal megküldte az illetékes járási ügyészségnek.

A Hajdúhadházi Rendőrkapitányság járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást egy nyírbátori lakossal szemben. A nyomozás adatai szerint 2014. május 29-én 23 óra 55 perckor Hajdúhadházon, az Annakert utca és Dr. Földi János utca kereszteződésénél járőröztek az egyenruhások, amikor észrevettek egy gyanúsan közlekedő személygépkocsit, amelyben ketten ültek. A rendőrök néhány méter után visszafordultak, és az látták, hogy a gépkocsi megállt, a sofőr kiszáll a járműből és a jobb első ablaknál állva beszélgetni kezd az utasával. A járőrök odamentek és intézkedés alá vonták a férfit, akivel szemben alkoholszondát alkalmaztak. Mivel a szonda pozitív értéket mutatott, ezért a rendőrök V. Jenőt további mintavétel céljából előállították a rendőrkapitányságra. A nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki a járművezetőt, aki elismerte a bűncselekmény elkövetését.

A Hajdúhadházi Rendőrkapitányság befejezte a 38 éves terhelttel szemben folytatott nyomozást és az ügyben keletkezett iratokat bíróság elé állítási javaslattal 2014. július 1-jén megküldte az illetékes járási ügyészségnek.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –