Bíróság elé állnak a verekedők és az ajtótörő

Bíróság elé állnak a verekedők és az ajtótörő
Debrecen – A Debreceni Rendőrkapitányság bíróság elé állítást javasol három garázda férfival szemben.

A rendelkezésre álló adatok szerint 2014. május 23-án 15 óra 30 perc körüli időben egy debreceni lakos telefonon tett bejelentést arról, hogy a Galamb utcán két férfi ordibál, kiabál és verekszik.

A rendőrök a bejelentést követően a helyszínre mentek és észrevették a két garázdát, akik még akkor is egymással veszekedtek.

A járőrök igazoltatták a hajdúbagosi és a helyi lakost, akik elmondták, hogy egy korábbi nézeteltérésük fajult verekedésig.

Az egyenruhások a 44 éves L. Sándort és a 45 éves P. Istvánt elfogták és előállították a rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki őket. A Debreceni Rendőrkapitányság befejezte a garázdaság vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást és a keletkezett iratokat a napokban bíróság elé állítási javaslattal továbbította az illetékes járási ügyészségnek.

A Debreceni Rendőrkapitányság a napokban egy 24 éves férfival szemben is bíróság elé állítási javaslattal fejezte be a garázdaság vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást. A debreceni Sz. János 2014. május 21-én 2 óra 22 perc körüli időben az egyik lakótelepi lépcsőházban berúgta a bejárati ajtó üvegét. Egy járókelő észrevette, hogy mit tett a férfi, ezért telefonon hívta a rendőrséget. A bejelentést követően a rendőrök a garázda férfit a lépcsőháznál elfogták és előállították a rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –