Magyarország

2007.12.05. 07:02

Megzavarták a Hanuka ünnepet a Nyugatinál

<p>Még kedden este kiengedték a rendőrök azt a három embert, akiket azért állítottak elő, mert megzavarták a budapesti Nyugati téren a az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség és a Chábád Lubavics - Zsidó Nevelési és Oktatási Egyesület Hanuka ünnepségét.</p>

Szabálysértési eljárás indul ellenük - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Csillag Melinda, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

Az ünnepség kezdetekor 20-25 Árpád-sávos zászlót lengető tüntető jelent meg a téren, azonban ők a rendőrök és a szervezők felszólítására félrevonultak.

A kisebb incidens ezután történt. A Tomcat néven ismert blogger és két társa légvédelmi szirénával és egy "Eladják Magyarországot" feliratú transzparenssel próbálta megzavarni a rendezvényt.Ezzel az izraeli miniszterelnök-helyettes egy október eleji kijelentését bírálták.

Simon Peresz egy tel-avivi gazdasági fórumon akkor úgy fogalmazott, hogy izraeli befektetők gyakorlatilag felvásárolták Manhattant, Lengyelországot és Magyarországot.

A Mazsihisz nem tervez jogi lépéseket az ügyben - mondta a Független Hírügynökségnek a szervezet biztonsági vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!