Bíróság elé állítottak egy svájci üzleti tanácsadót

Akt.:
Bíróság elé állítottak egy svájci üzleti tanácsadót Szingapúrban, mert graffiti festett egy metrókocsira.

A szingapúri svájci nagykövetség hétfőn bejelentette, hogy megfigyelőt küld állampolgárának tárgyalására. A 32 éves férfit börtön– és pénzbüntetésre, valamint botozásra ítélhetik.

Oliver Fricker, aki foglalkozását tekintve üzleti tanácsadó, visszaesőnek számít, mivel másodszor került bíróság elő vandalizmus miatt Szingapúrban. Peter Zimmerli, a svájci külképviselet vezetője azt mondta, hogy értesítették Fricker családját, és segítenek férfinak, hogy megfelelő ügyvédet találjon, ezen kívül pedig rendszeresen látogatni fogják, és megfigyelőt küldenek a tárgyalására. Zimmerli azt mondta, hogy nem fizetnek óvadékot és nem avatkoznak közbe egy már folyamatban lévő ügybe.

A bíró már bevonta a 32 éves svájci útlevelét és 100 ezer dolláros óvadékot állapított meg, miután elutasította a kisebb összegre vonatkozó kérést, mert az ügyész szerint fennáll annak veszélye, hogy Fricker elmenekül az országból.

Az ügyész szerint a svájci férfi egy Lloyd Dane Alexander nevű brittel ment be a metróállomás egyik tiltott, kerítésekkel elzárt zónájába. A helyi média hétfői tudósítása szerint a két férfi ezután a “McKoy Banos” szöveget festette hatalmas, kacskaringós, színes betűkkel az egyik szerelvényre. “McKoy Banos” a szignója az egyik legrejtélyesebb graffitisnek, aki a világ minden részén ezzel a névjeggyel látja el műveit.

Az akcióról a két férfi videót is készített, amit aztán feltette a Youtube-ra. A brit férfi egyébként már az előtt távozott az országból, hogy a rendőrség megindította az eljárást május 19-én.

– Független Hírügynökség –