Bíróság elé állhatnak a kerítéstolvajok

Bíróság elé állhatnak a kerítéstolvajok
© Illusztráció: HBN archív
Hajdúhadház – A hajdúhadházi rendőrök bíróság elé állítási javaslattal fejezték be a nyomozást a két gyanúsítottal szemben.

A nyomozás adatai szerint egy férfi 2015. március 13-án 14 óra 32 perckor bejelentést tett a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába arról, hogy éjszaka ismeretlen tettesek a Hajdúhadházon, a Nap utcában található családi háza vaskerítésének egy részét ellopták. A bejelentő elmondta, hogy az utcában pár perccel a telefonhívása előtt látta a tetteseket, akiknek a biciklijén felismerte kerítése darabjait.

A rendőrök azonnal a helyszínre mentek, ahol elfogták a két helyi lakost, akiket bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt a Hajdúhadházi Rendőrkapitányságra előállítottak. A nyomozók a 20 éves Gy. Dánielt és 16 éves fiatalkorú társát gyanúsítottként hallgatták ki. A megalapozott gyanú szerint a terheltek feldarabolták az eltulajdonított kerítést, amelyeket a MÉH telepen akartak értékesíteni. A gyanúsítottak beismerő vallomást tettek.

A Hajdúhadházi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a helyi lakosokkal szemben lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a napokban befejezte és az ügy iratait bíróság elé állítási javaslattal továbbította az illetékes járási ügyészségnek.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –