Bírói bakik hátráltatták a Balmazt

Akt.:
Feczkó Tamás
Feczkó Tamás - © Fotó: Matey István
Balmazújváros – Feczkó Tamás szerint az újvárosi drukkerek újra fantasztikus atmoszférát teremtettek.

A Balmaz Kamilla Gyógyfürdő öt fordulót követően vesztette el listavezető pozícióját a másodosztályban. A hajdúsági együttes vasárnap a Puskás Akadémiát fogadta, a rangadót Tischler Patrik döntötte el a 31. percben. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a csatár méteres lesről vette be Horváth László kapuját. Öt minutummal később Tamás László és a vendégek gólszerzője akasztotta össze a bajszát, Bognár Tamás mindkét futballistát leparancsolta a játéktérről. Az 1–0-s vereségnek köszönhetően Kiss Lászlóék a harmadik helyről várhatják a folytatást.

Tiszta a lelkiismeretük

– Jó ritmusú mérkőzést vívtunk a mély talajú pályán – kezdte a beszélgetést Feczkó Tamás, az újvárosiak vezetőedzője. – Ugyan a lehetőségeket sikerült kidolgoznunk, ám ezeket sajnos nem tudtuk értékesíteni. A felcsútiak gyakorlatilag a semmiből szerezték meg a vezetést, érzésem szerint ekkor is mi domináltunk. Ellenfelünk a gól után védekezésre rendezkedett be, néhányszor sikerült áttörnünk a falukat, de az egyenlítés nem jött össze. Hogy mi a véleményem a játékvezető ítéleteiről? A páros kiállítás gyakorlatilag az orrom előtt történt. Szerintem a bíró hibás döntést hozott, hiszen Tamás Lacinak csak sárga járt volna. Egy belső védőt vesztettünk el, ennek ellenére rendeztük a sorainkat, és megfelelően pótoltuk játékosunkat. Nem csak ez a tévedés nehezítette a helyzetünket, hiszen a Puskás találata lesről született. Nekem, valamint a srácoknak is tiszta a lelkiismerete, de ezt nem mindenki mondhatja el magáról… A szurkolóink egész évben teljes mellszélességgel a gárda mögött álltak. A hétvégén ismét fantasztikus buzdításban részesítették a csapatot, a vereség ellenére megtapsolták a fiúkat. Olyan hangulatban futballozhattunk, amely magyar stadionokban meglehetősen ritka manapság.

Az újvárosiak az elmúlt három játéknapon csupán egy ponttal gazdagodtak. Mi állhat a gyengélkedés hátterében?

– Felesleges gödörről beszélni, a helyzetkihasználásunkon javítanunk kell. Aki látta például a Soroksárral vívott bajnokinkat, tudja, hasonló események zajlottak a pályán, mint a Puskás ellen. Vannak olyan mérkőzések, amikor megbirkózunk a nehezítő körülményekkel, ám akadnak olyan kilencven percek, amikor ezeket már nem tudjuk leküzdeni. Természetesen semmit sem szeretnénk ezekre a szituációkra fogni, keményen dolgozunk tovább, hogy megnyerjük az idei három találkozónkat – zárta mondandóját Feczkó.

HBN-BÁ








hirdetés