Birkózó-vb – Torba Erik kikapott és kiesett

Torba Erik, miután kikapott a német Etienne Kinsingertől a férfi kötöttfogású 60 kilogrammos súlycsoport vigaszági mérkőzésén a budapesti birkózó-világbajnokságon a Papp László Budapest Sportarénában 2018. október 27-én.
Torba Erik, miután kikapott a német Etienne Kinsingertől a férfi kötöttfogású 60 kilogrammos súlycsoport vigaszági mérkőzésén a budapesti birkózó-világbajnokságon a Papp László Budapest Sportarénában 2018. október 27-én. - © Fotó: MTI/Czagány Balázs
Budapest – Torba Erik nem tudott élni az újabb esélyével, a vigaszágon is kikapott és kiesett a kötöttfogásúak 60 kilogrammos kategóriájában a budapesti birkózó-világbajnokságon.

A Bp. Honvéd 22 éves versenyzőjét pénteken a moldovai Victor Ciobanu verte a selejtezőben, aki döntőbe jutásával vitte vigaszágra a magyar birkózót.

Torbának két meccset kellett volna nyerni ahhoz, hogy a bronzmérkőzésen léphessen szőnyegre este, ám már az első összecsapásán megállította őt a német Etienne Kinsinger.

A mérkőzés első másfél percében eredménytelen állóharc folyt a szőnyegen, melynek Torba intésével (0-1) vetettek véget a bírók. Lentről a német többször is pörgetéssel próbálkozott, legalább kétszer nagyon közel is volt a billentéshez, ám Torba az utolsó pillanatokban vissza tudott forogni a hasára.

A szünetig maradt a szűkös német előny, a második szakasz elején azonban Torba pillanatai következtek, amikor Kinsinger dobási kísérletét megkontrázva mögé került (2-1). A németek videózást kértek, ám a bírók a visszanézés után sem változtattak az eredeti döntésükön, így további egy pont járt a magyarnak (3-1).

A hazai kötöttfogású versenyző előnye tudatában a stabil védekezésre próbált figyelni, ám a második perc végén figyelmetlen volt, a német négy pontot érő dobást mutatott be rajta (3-5), amivel eldöntötte a találkozót.

A vb utolsó előtti versenynapján még három magyar lép szőnyegre: szombaton mutatkozik be Lőrincz Tamás (77 kg), Kiss Balázs (97 kg) és Lám Bálint (130 kg).

– MTI –További hírek a Sport kategóriából

Sporthírek