Birkózó-vb – Lőrincz Tamás villogott a 32 között

Akt.:
Lőrincz Tamás (kékben) és a román George Vlad Mariea a férfi kötöttfogású 77 kilogrammos súlycsoport mérkőzésén a budapesti birkózó-világbajnokságon a Papp László Budapest Sportarénában 2018. október 27-én. A magyar versenyző technikai tussal nyert a legjobb 16 közé jutásért.
Lőrincz Tamás (kékben) és a román George Vlad Mariea a férfi kötöttfogású 77 kilogrammos súlycsoport mérkőzésén a budapesti birkózó-világbajnokságon a Papp László Budapest Sportarénában 2018. október 27-én. A magyar versenyző technikai tussal nyert a legjobb 16 közé jutásért. - © Fotó: MTI/Czagány Balázs
Budapest – Lőrincz Tamás esélyeshez méltóan mutatkozott be a budapesti birkózó-világbajnokságon, a szombati versenynapon a kötöttfogásúak 77 kilogrammos súlycsoportjában technikai tussal nyert a legjobb 16 közé jutásért.

A háromszoros Európa-bajnok, vb- és olimpiai ezüstérmes klasszis a román George Mariea ellen kezdett a Papp László Sportarénában, és a többezres hazai szurkolótábor előtt virtuóz birkózást produkált.

Lőrincz már az első percben, villámgyors támadás végén fejlefogással lecsavarta a szőnyegre riválisát, majd kétszer könnyedén megpörgette (6-0). Amikor a szőnyegbíró felállította a feleket már csak két pont hiányzott Lőrincznek a technikai tushoz, amit alig több mint másfél perccel a meccs kezdete után egy szép mögé kerüléssel (8-0) szerzett meg.

Lőrincz a nyolcaddöntőben a litván Paulius Galkinasszal csap majd össze.

Szombaton még Kiss Balázs (97 kg) és Lám Bálint (130 kg) lép szőnyegre a magyar csapatból.

– MTI –