Birkózó-vb – A leghosszabb nap következik, látványos megnyitóval

Budapest, 2018. október 20. A török Soner Demirtas (j) és a georgiai Avtandil Kenchadze a férfiak szabadfogású 74 kilogrammos súlycsoportjában a budapesti birkózó-világbajnokságon a Papp László Budapest Sportarénában 2018. október 20-án.
Budapest, 2018. október 20. A török Soner Demirtas (j) és a georgiai Avtandil Kenchadze a férfiak szabadfogású 74 kilogrammos súlycsoportjában a budapesti birkózó-világbajnokságon a Papp László Budapest Sportarénában 2018. október 20-án. - © MTI/Czagány Balázs
Budapest – A második versenynap lesz a budapesti birkózó-világbajnokság leghosszabb napja, mivel a hivatalos megnyitót is vasárnap rendezik a Papp László Budapest Sportarénában.

A vb-t felvezető események egyik csúcspontja szombat este a Kongresszusi Központban volt, ahol a nyitógálán több mint 300 vendég vett részt. A Nemzetközi Birkózó Szövetség (UWW) elnökségén túl sportvezetők, közéleti személyiségek, a résztvevő 114 ország küldöttségének vezetői, valamint olimpiai, világ és Európa-bajnok birkózók, a sportág élő legendái is bepillantást nyerhettek a sportág történetébe a tánc és a zene segítségével. A gálaműsorban többek között színpadra léptek az immár kilencszeres világrekorder Rippel fivérek, az Egri Vitézlő Hagyományőrző Szervezet tagjai, a Coincidance táncosai, valamint a korosztályos magyar birkózóválogatott tagjai is.

Szabó Tünde sportért felelős államtitkár a gálán köszöntőjében kiemelte, hogy a birkózás nagyon fontos szerepet tölt be a magyar sportban, és ez a világbajnokság az idei év legjelentősebb sporteseménye hazánkban.

Vasárnap a szombati négy súlycsoport (szabadfogás 61, 74, 86, 125 kg) vigaszági küzdelmeit, illetve helyosztóit rendezik meg. A hazai versenyzők közül csak a nehézsúlyú Ligeti Dániel maradt állva, aki a vigaszágon az orosz bajnok Anzor Hizrijev ellen lép szőnyegre. Továbbá négy súlycsoportban kezdődnek meg délelőtt a versenyek. A szabadfogásúak 57 kilós súlycsoportjában Farkas Rajmund, 65 kilóban Asarin Roman, 79 kg-ban Nagy Mihály, 92-ben pedig Hatos Gábor lép szőnyegre.

A megnyitó az esti program előtt, 16.45-tól lesz, majd 17.45-től az elődöntőket, 19 órától pedig a döntőket rendezik meg.

– MTI –


Ligeti Dániel (elöl) és a georgiai Geno Petriasvili a férfiak szabadfogású 125 kilogrammos súlycsoportjában a budapesti birkózó-világbajnokságon a Papp László Budapest Sportarénában 2018. október 20-án.
Budapest - A szabadfogásúak 125 kilogrammos kategóriájában szereplő Ligeti Dániel vasárnap a vigaszágon folytathatja szereplését a budapesti birkózó-világbajnokságon, miután legyőzője, a címvédő Geno Petriasvili bejutott a fináléba. A Papp László Sportarénában zajló vb első napi elődöntőire szép ...

Budapest - Huszonkét új tagot, köztük Kovács Istvánt, Magyarország eddigi egyetlen szabadfogású világbajnokát is beiktatták szombaton a birkózó Hírességek Csarnokába. A budapesti vb kísérőeseményeként rendezett Hall of Fame-gálán a magyar szövetség egyik alelnöki tisztét betöltő Kovács mellett Ke...

Budapest - Veréb Istvánhoz és Molnár Józsefhez hasonlóan, első mérkőzésén Gulyás Zsombor is kikapott a budapesti birkózó-világbajnokság szombati nyitónapján. A szövetségi kapitány, Gulyás István fia a szabadfogásúak 74 kilogrammos kategóriájának selejtezőjében a kínai színekben versenyző Adanabas...