Birkózó olimpiai selejtező – Deák Bárdos a nyolc közé jutott

Akt.:
Budapest – A 41 éves Deák Bárdos Mihály megnyerte első mérkőzését pénteken, így bejutott a negyeddöntőbe a birkózók utolsó, isztambuli olimpia kvalifikációs versenyén. A kvótához még kétszer kell győznie.

A Lám Bálint sérülése miatt újra csatasorba állított diósgyőri klasszis – aki legutóbb a 2013-as budapesti vb-n szerepelt nagy világversenyen – hosszú ideig várt a bemutatkozásra, ugyanis a kezdés után közel négy és fél órával szólították először szőnyegre.

A nyolcaddöntőben az ellenfele a litván Mantas Knystautas volt, aki – a nemzetközi szövetség honlapjának közvetítése szerint – láthatóan tanácstalanul tusakodott vele hat percig, akcióra teljesen esélytelenül. Deák Bárdos végig irányított, s ugyan akciót ő sem tudott csinálni, riválisa intésével 1-0-ra nyert. A negyeddöntőben japán vagy argentin ellenfél vár majd az ötszörös világbajnoki ezüstérmes magyar birkózóra.

Az isztambuli versenyen – melyen korábban Módos Péter (59 kg) a selejtezőben kikapott – minden kategóriában két kvótát osztanak ki, azaz a sikerhez döntőbe kell jutni, amihez Deák Bárdosnak még két mérkőzést kell nyernie.

A magyar kötöttfogásúak a hatból négy kvótát már korábban megszereztek, így Törökországban csak Módos és Deák Bárdos indult.

A viadalon pénteken a kötöttfogásúak, szombaton a nők, míg vasárnap a szabadfogásúak lépnek szőnyegre.

– MTI –
hirdetés