Birkózó Eb – U23-as Eb-t rendez jövőre Magyarország

Riga – Szombathelyen rendezik meg jövőre az U23-as birkózó Európa-bajnokságot, amely közvetlenül a 2017-es kötöttfogású Magyar Nagydíjat követi majd, így az Arena Savaria tíznapos birkózóünnep helyszíne lesz.

“Nagyon örülünk annak, hogy megkaptuk a rendezést, s nem titok, hogy abban bízunk, a sikeres korosztályos kontinensviadal segítheti majd egy későbbi vb-pályázat sikerét” – mondta Bacsa Péter, a Magyar Birkózó Szövetség ügyvezető alelnöke az MTI-nek Rigában, a kedden kezdődött felnőtt Eb helyszínén, ahol hétfőn döntöttek az U23-as kontinensviadal helyszínéről.

A sportvezető elárulta, hogy a 2018-as vagy 2019-es világbajnokság rendezésének elnyeréséért pályázna a magyar szövetség. Információi szerint előbbinek Katar, utóbbinak pedig Svédország is szeretne a házigazdája lenni.

A korosztályos viadalra 2017. március 28. és április 2. között kerül sor, míg a Magyar Nagydíjat március 25-én és 26-án rendezik.

Bacsa Péter hangsúlyozta, a magyar kormány szándékaival egyezően a szövetség egyik célja, hogy minél több rangos világversenyt hozzon Magyarországra.

– MTI –
hirdetés