Helyi közélet

2007.12.21. 09:49

Karácsonyi hangverseny

<p>Nyíracsád – A közelgő ünnep, valamint a kettős Kodály –évforduló jegyében került sor december 20-án a nyírségi község Ady Endre Általános Iskolájának hagyományos karácsonyi hangversenyére.</p>

Az ének-zene szaktantermet zsúfolásig töltötték az érdeklődő diákok, pedagógusok és a fellépő gyerekek hozzátartozói is szép számmal eljöttek. A hangversenyt a nagy zenepedagógus tiszteletére egy Kodály-dal közös éneklésével kezdték, majd a helyi felnőtt népdalkör karácsonyi csokorral nyitotta meg az ünnepséget.

Ezt követően az Abigél Művészeti Iskola növendékei, valamint az iskola énekkarának tolmácsolásában népdalok, versek, ünnepi dalok csendültek fel, de megszólalt a furulya, a zongora és a citera is.

A műsorszámokat betlehemes játékkal zárták a gyerekek. A hangversenyt Szabó Mihályné énektanár és Szabó Mariann zongora oktató szervezte.

Fellépő diákok
Ének: Antal Kitti, Suhaj Szimonetta, Asztalos Anett, Asztalos Patricia, Verdes Bence, Szlifka György, Varga Amanda, Béres Petra, Gholammi Alexandra, Galla Barbara, Kabály Viktória, Kubicza Gréta, Csatordai Dorina, Terdik Marietta
Zongora: Bűte Lili, Barna Anna, Tóth Andrea, Konyári László, Meszesán Kitti, Verdes Lilla
Fururlya: Gholammi Alexandra, Kovács Bianka, Szávó Andrea,
Citera: Pálóczi Brigitta

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában