Birkózó Eb – Lám Bálint a bronzéremért mérkőzhet

Kaszpijszk – A hétfőivel ellentétben a keddi versenynap kiválóan kezdődött magyar szempontból az oroszországi Kaszpijszkban zajló birkózó Európa-bajnokságon. A kötöttfogásúak 130 kilogrammos kategóriájában szereplő Lám Bálint magabiztos győzelmet aratott a vigaszágon, így az esti programban a bronzéremért léphet majd szőnyegre.

A Budapest Honvéd nehézsúlyújának hétfői napja rövidre sikerült, a tavalyi Eb-döntő “visszavágóján” ugyanis villámgyorsan kikapott a címvédő Riza Kayaalptól. A török klasszis ugyanakkor később meg sem állt a fináléig, így – ahogy az várható volt – a vigaszágra segítette a magyart.

Lám hétfőn úgy nyilatkozott, hogy amíg Kayaalp ellen ő volt az esélytelenebb, kedden olyan ellenfelekkel találkozhat majd, akikkel szemben neki lesznek jobb esélyei, azaz ha nem ront, akkor odaérhet a dobogóra.

Az első mérkőzésén a papírformát sikerült igazolnia. A fehérorosz Georgij Csugosvili egyszerűen képtelen volt mit kezdeni vele, állásból egyértelműen Lám volt az erősebb, aki két intéssel és egy kitolással sima, 3-0-s győzelmet aratott.

A magyar idő szerint 17 órakor kezdődő helyosztós programban Lám a román Alin Alexuc Ciurariuval csap majd össze.

Kedden még hat magyar lép szőnyegre: a 77 kilogrammos Lőrincz Tamás a vigaszágon érdekelt, míg Torba Erik (60 kg), Kozák István (67 kg), Korpási Bálint (72 kg), Szabó László (82 kg) és Kiss Balázs (97 kg) most kezdi meg szereplését.

– MTI –