Birkózó Eb – Krasznai győzött, bronzmeccset vívhat

Újvidék – Krasznai Máté megnyerte vigaszági meccsét, így a bronzéremért léphet majd szőnyegre az újvidéki birkózó Európa-bajnokságon, melynek szombati versenynapján mind a négy magyar ott lesz az esti éremcsatározásokban.

Az FTC 66 kilós kötöttfogásúja két győztes meccs után a negyeddöntőben szenvedett vereséget korábban, ám legyőzője a vigaszágra vitte őt. Krasznainak a lett Aleksandrs Jurkjansot kellett legyőznie a helyosztóért, aki fél órával korábban svájci riválist vert a vigaszág első körében.

A meccs egy rövid, tizenöt másodperces szakasztól eltekintve sima volt. Krasznai könnyedén csinált akciókat, ám 6-0-s vezetésénél, a második menet elején rászaladt egy szaltóra, amivel nem csak négy pontot hozott rajta Jurkjans, hanem tusveszélyes helyzetbe is sodorta a magyart. Végül a ferencvárosi sportoló ki tudott szabadulni, onnantól pedig visszavette az irányítást, s 7-4-re győzött.

Szombat este a program 19 órakor kezdődik. Elsőként az 59 kilóban szereplő Torba Erik lép majd szőnyegre az orosz Mingijan Szemjonov ellen a harmadik helyért. Majd Krasznai következik a fehérorosz Soslan Daurovval szemben. A harmadik magyar fellépő Kiss Balázs (98 kg) lesz, akinek a német Oliver Hasslerrel kell megküzdenie a bronzért, végül pedig Lám Bálint a 130 kiló döntőjében szerepel a török Riza Kayaalp ellen.

– MTI –