Magyarország

2008.06.29. 17:46

Kedden nincs ügyintézés - a Köztisztviselők Napján zárva lesznek a hivatalok

<p>Hiába mennek kedden ügyfélfogadási időben az adóhivatalba, okmányirodákba vagy a polgármesteri hivatalokba azok, akik az ügyeiket szeretnék elintézni.</p>

Július elsején lesz ugyanis a Köztisztviselők Napja, amely nekik munkaszüneti nap. Emiatt kedden a közhivatalok egy részét bezárják, egy részükben pedig csak ügyeletet tartanak.

Zárva találják kedden a minisztériumokat, a közigazgatási hivatalokat, a megyei és városi önkormányzatok ügyfélszolgálatait, a polgármesteri hivatalokat, az okmányirodákat, az APEH és az egészségbiztosító kirendeltségeit az ügyfelek.

Azt, hogy melyik ügyfélszolgálaton melyik utat választják, helyben határozzák meg, vagyis az adott településen vagy a hivatalok honlapján kell tájékoztatni az ügyfeleket - mondta a Független Hírügynökségnek Oravecz Éva, az Önkormányzati Minisztérium sajtófőnöke.

A hazai köztisztviselői törvény 1992. július 1-jén lépett életbe. Ennek tiszteletére javasolta 1996-ban a Magyar Köztisztviselők és Közalkalmazottak Szakszervezete, hogy erre minden évben emlékezzenek. A Köztisztviselők napját 1997-ben tartották meg először, és 2001 óta munkaszüneti nap július 1-je.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!