Villamos- és buszbalesetnél is intézkednie kellett a tűzoltóknak

Akt.:
Kamion és autóbusz karambolozott Derecskén
Kamion és autóbusz karambolozott Derecskén - © Fotó: Matey István
Hajdú-Bihar – A 42-es főúton is történt egy karambol, késő este pedig liftbe szorult embereket is menteni kellett. Ügyeleti hírek a katasztrófavédelemtől.

Villamos és személygépkocsi ütközött össze tegnap reggel Debrecenben, a Károlyi Mihály utcában. A debreceni hivatásos tűzoltókat riasztották, akik átvizsgálták a járműveket és áramtalanították azokat. A személyautóban utazó gyermek megsérült, őt a mentőszolgálat kórházba szállította. A villamoson utazó közel hatvan ember nem sérült meg. A villamos a sínpályát nem hagyta el.

v2Fotó: Matey István

Egy lehasadt faág miatt kábel szakadt le, amely veszélyeztette a gyalogos és közúti közlekedést Debrecenben, a Nádor utcában. A debreceni hivatásos tűzoltók kézi erővel távolították el a kábelt, amely nem volt feszültség alatt.

Egy lakóház egyik szobájában ágy és rajta ágynemű izzott péntek délután Hajdúhadházon, a Vörösmarty utcában. A hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltották el a kisebb tüzet.

Kamion ütközött össze egy menetrend szerint közlekedő autóbusszal Derecskén, a Köztársaság úton, a 47-es főút Debrecen felé kivezető szakaszán pénteken kora este. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók mellett a Hajdú-Bihar megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is a helyszínre vonult. A kamion az ütközés következtében az árokba borult.

b2Fotó: Matey István

A tűzoltók áramtalanították a járművet, és az üzemanyagfolyást szüntették meg. A mentőszolgálat hat ember szállított kórházba. A mentési munkálatok ideje alatt az érintett útszakaszon teljes útzár volt érvényben.

Biharkeresztes külterületén a 42-es számú főúton egy nyerges vontató személygépkocsival ütközött össze. A baleset során a személyautó az árokba borult. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltókat riasztották, akik a járműveket átvizsgálták, elvégezték a feszültségmentesítést, majd egy vízsugárral a fékeket visszahűtötték. A két sofőrt a mentőszolgálat kórházba szállította.

Késő este egy társasházhoz vonultak a megyeszékhely hivatásos tűzoltói. Debrecenben, az István úton egy társasház liftjébe szorult be két ember, őket szabadították ki a tűzoltók liftkulcs segítségével.

– Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –


Hatan sérültek meg
Derecske - Kamion és egy menetrend szerinti autóbusz karambolozott péntek este a 47-es főút derecskei szakaszán. Az ütközés során mindkét jármű lehaladt az úttestről. A balesetben a kamion vezetője, továbbá az autóbusz öt utasa sérült könnyebben. A helyszínelés és műszaki mentés idejére az út bal...

Debrecen - Villamos és személyautó ütközött péntek reggel a Bolyai utcánál, amelynek következtében a személyautó parkoló járművek közé csapódott. A baleset során a személyautóban utazó gyermek sérült könnyebben. Fotó: Matey István A DKV Zrt. közlése szerint a helyszínelés alatt a villamosok k...Biharkeresztes.
HAON.HU


hirdetés