Vásárszövetséget alakítanak

Debrecen – Az egyesület a Kárpát-medence kulturális és szellemi örökségét népszerűsítené.

Hajdú-Bihar Megyei Vásárszövetség létrehozását kezdeményezte a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat további tíz hazai önkormányzat, köztük a debreceni és öt határon túli település részvételével.

A cél az egyedi, kiváló minőségű, Hajdú-Bihar és Bihar vidéki gazdálkodásból származó élelmiszerek, termékek, a hagyományos népi kultúra, mesterségek, kézművesség elemeinek felkutatása, értékesítési lehetőség biztosítása. Az együttműködés résztvevői hagyományt kívánnak teremteni a térségben hasonló rendezvények, vásárok szervezésével.

A kezdeményezés lehetőséget teremt az önkormányzatok számára EU-s pályázatokon való részvételre is. A Vásárszövetség egyesületté szervezésével csütörtöki ülésén foglalkozik a debreceni önkormányzat közgyűlése.

HBN–OCs


Akik csatlakoznak

A Vásárszövetség tagja a megyei önkormányzat és Debrecen mellett, Biharkeresztes, Derecske, Hajdúböszörmény, Hajdúhadház, Hajdúnánás, Hajdúsámson, Kaba és Komádi, a határon túlra eső Bihar megyéből pedig Bihardiószeg, Érmihályfalva, Margitta, Nagyszalonta és Székelyhíd. Az egyesületet a megyei önkormányzat vezetné.Biharkeresztes.
HAON.HU


hirdetés