Szombaton a vihar, vasárnap a lángok dolgoztatták meg a hajdú-bihari tűzoltókat

Akt.:
Szombaton a vihar, vasárnap a lángok dolgoztatták meg a hajdú-bihari tűzoltókat
© Illusztráció: Matey István
Hajdú-Bihar – Csendes napja volt a rendőrségnek vasárnap – tájékoztatta a Naplót Suba István sajtóügyeletes. Csupán egyetlen esetről számolt be; reggel egy ittas segédmotorost fogtak meg a rendőrök.

A katasztrófavédelemnek továbbra is mozgalmas napjai vannak. Sajtóügyeletesük, Papp-Kunkli Nóra a következőkről tájékoztatott.

Debrecenben, a Pallagtanyán szombaton délután háromszáz négyzetméteres családi ház ötven négyzetméteres garázsában elektromos kapcsolószekrény gyulladt meg. A tűz átterjedt a berendezési tárgyakra is. A debreceni hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a lángokat. Személyi sérülés nem történt, de jelentős anyagi kár keletkezett.

Szombaton délután Debrecenben, a Szepes tanyán egy hétméteres fa ága az úttestre dőlt, amely forgalmi akadályt képzett. A hajdúszoboszlói tűzoltók motoros láncfűrésszel távolították el a faágat.

Szombat délután Bocskaikertben, a Monostori úton tíz méteres fa dőlt az útra, amelyet a debreceni hivatásos tűzoltók eltávolítottak.

Szombat este Debrecenben, a Bercsényi Miklós utcán egy faág internetkábelt szakított le. A helyi tűzoltók eltávolították a letört ágat.

Vasárnap reggel Püspökladányban, a Kazinczy Ferenc utcában egy kisteherautó tetején lévő klímaberendezés gyulladt ki. A tüzet egy telephely éjjeliőre porral oltóval szüntette meg. A püspökladányi tűzoltók áramtalanították a járművet, majd kéziszerszámokkal és egy vízsugárral befejezték az utómunkálatokat. Az eset során személyi sérülés nem történt.

Húszméteres japán akácfa több ága lehasadt vasárnap kora délután Debrecenben, a Varga utcában. A fa a gyalogosforgalmat veszélyeztette, ezért a debreceni tűzoltók gépezetes tolólétra segítségével, motoros láncfűrésszel távolították el a faágakat.

A balmazújvárosi önkormányzati tűzoltókat vasárnap délután egy helyi hétvégi ház udvarához riasztották, ahol ötszáz négyzetméteren égett a gaz. A lángokat a tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el. Személyi sérülés nem történt, anyagi kér nem keletkezett.

Vasárnap délután a 33-as főút nyolcvanadik kilométerszelvényénél Szálkahalomnál egy közel ötven négyzetméteres ház nádtetője teljes terjedelmében égett.

ho1

Fotó: olvasónktól

A ház tulajdonosa a tűzoltók kiérkezése előtt áramtalanította a házat és kihozott egy gázpalackot. A balmazújvárosi és a debreceni tűzoltók érkeztek a helyszínre, akik három vízsugárral oltották a tüzet. Személyi sérülés nem történt, de az anyagi kár jelentős.

HBN


Balesetek, tüzek szerte a megyében

Mozgalmas napjai vannak a megyei katasztrófavédelemnek.Biharkeresztes.
HAON.HU


hirdetés