Részletek a hétfői balesetről: autókat szállított az egyik kamion, nagy az anyagi kár

Akt.:
Részletek a hétfői balesetről: autókat szállított az egyik kamion, nagy az anyagi kár
© Fotó: katasztrófavédelem
Hajdú-Bihar – A viharos időjárás miatt hétfőn több lehasadt faághoz is vonulniuk kellett a tűzoltóknak. Reggel a biharkeresztesi balesethez is riasztották őket, a sérült kamionvezetőt feszítővágó berendezéssel szabadították ki a roncsból – tájékoztatott honlapján a megyei katasztrófavédelem. Ügyeleti hírek.

A viharos időjárás miatt hétfőn több lehasadt faághoz is vonulniuk kellett a tűzoltóknak. Délelőtt Debrecenben, a Laktanya utcában egy ötméteres ág garázsfeljáróra és járdára szakadt. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói dugólétrán keresztül motoros láncfűrésszel távolították el az ágat. Földes közelében egy nagyméretű nyárfa dőlt a 4805-ös számú út mellé, a püspökladányi hivatásos tűzoltók a faágat az útról kézi erővel távolították el. Hajdúnánáson, a Magyar utcában az iskolaudvaron egy húszméteres fa egyik ágát kellett a hajdúnánási hivatásos tűzoltóknak levágniuk. Mezőpeterd közelében a 42-es számú úton is faág akadályozta a közlekedést, melyet a berettyóújfalui hivatásos tűzoltók távolítottak el. Este Berettyóújfaluban, a Bessenyei lakótelepen pedig egy tízméteres nyárfa nyolcméteres ága esett az útra. A város tűzoltói kézi fűrésszel darabolták fel azt.

Debrecen-Halápon a 48-as főúton két személygépkocsi ütközött össze tegnap. A debreceni hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet, a mentőszolgálat az ütközésben megsérült két embert ellátta.

A berettyóújfalui hivatásos tűzoltóknak kellett kiszabadítani egy kamion sofőrjét az összeroncsolódott járműből hétfőn reggel Biharkeresztes közelében, a 42-es számú főúton, miután összeütközött két kamion. Az egyik kamion fülkéje annyira összeroncsolódott, hogy a tűzoltóknak feszítővágó berendezéssel sikerült a sérültet kiemelniük. A kamion vezetőjéért mentőhelikopter érkezett a helyszínre. A rendőrség a műszaki beavatkozások idejére az érintett útszakaszt lezárta. Az egyik jármű személyautókat szállított, azok az ütközésben összetörtek, így jelentős kár is keletkezett.

ka1Fotó: katasztrófavédelem

Egy idős ember elesett az otthonában Bárándon, a Petőfi utcában. Nem tudta beengedni a mentőszolgálat ápolóit, ezért a püspökladányi hivatásos tűzoltók kéziszerszámok segítségével nyitották ki az ajtót. A sérültet a mentőszolgálat kórházba szállította.

Bökönybe, a Váci Mihály utcában egy száz négyzetméteres családi ház kéményében tűz keletkezett, majd a tűz átterjedt a födémre is. A nyíradonyi hivatásos tűzoltók mellett a szakolyi önkormányzati és a bökönyi önkéntes tűzoltók is vonultak a helyszínre, aki megbontották a tetőt, majd egy vízsugárral a lángokat elfojtották. A házban egy ember lakott, ő az éjszakát rokonoknál töltötte. Jelentős anyagi kár keletkezett.

Egy családi ház oldalára épített kapcsolószekrényben az elektromos vezetékek meggyulladtak tegnap délután, Bárándon, a Petőfi utcában. A püspökladányi hivatásos tűzoltók dugólétrán keresztül egy porral oltó készülékkel oltották el a tüzet. Az áramszolgáltató szakemberei a helyszínt megvizsgálták, a házban élő idős ember ideiglenesen a szomszéd ingatlanból áramhoz jutott. A kapcsolószekrény cseréje miatt a tűz során nagyobb anyagi kár keletkezett.

Hétfő este Debrecenben, a Fehérszilva utcában egy családi ház pincéjében a felhalmozott tűzifa és egyéb tárgyak gyulladtak meg. A tüzet a debreceni hivatásos tűzoltóknak két vízsugárral sikerült eloltaniuk. A házban élő két ember ideiglenesen rokonokhoz költözött.

– Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –


Biharkeresztes - Két tehergépkocsi ütközött össze Biharkeresztes és Ártánd között - tájékoztatott honlapján a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság. A rendelkezésre álló adatok szerint szeptember 24-én 9 óra 30 perc körül két teherautó közlekedett a 42-es számú főút 59. kilométerszelvényében Bi...

Debrecen - Két gépkocsi ütközött össze Debrecen térségében, a 48-as főút halápi településrész melletti szakaszán - olvasható a megyei katasztrófavédelem honlapján. A tájékoztatás szerint az ütközés következtében az egyik jármű az oldalára borult. A kocsikban összesen négyen utaztak, a mentők vizs...Biharkeresztes.
HAON.HU


hirdetés