Rendőri segítség Hajdú-Biharban

Akt.:
Rendőri segítség Hajdú-Biharban
© Fotó: police.hu
Hajdú-Bihar – A hideg időjárás miatt a megye több településén is szükség volt intézkedésre.

A debreceni rendőrök 2017. január 6-án éjjel a város külterületeit ellenőrizték. Egy debrecen-halápi tanyán két idős férfi a körzeti megbízottaktól kért segítséget, mert a tüzelőjüket nem tudták felvágni és átfáztak. A rendőrök meleg teát adtak nekik és segítettek felaprítani a tüzelőt, majd begyújtottak.

rendori-segitseg

Fotó: police.hu

A Nyírábrányi Határrendészeti Kirendeltség járőrei a 48. számú főúton 2017. január 7-én 1 óra 40 perckor észrevettek egy, az út szélén gyalogoló férfit. A járőrök kérdésére a 67 éves férfi elmondta, hogy véletlenül rossz buszra szállt fel és nem tudja milyen településen van, de haza szeretne menni. A rendőrök tájékoztatták a férfit, hogy már nem jár busz és látták, hogy erősen remeg, ezért beültették a szolgálati gépkocsiba, hogy melegedjen, majd a bevitték a határrendészeti kirendeltségre, ahol teával kínálták, amíg a mentőszolgálat munkatársai megérkeztek és kórházba vitték.

Szomszédja értesítette 2017. január 7-én 6 óra körül a rendőrséget arról, hogy egy püspökladányi férfi az udvaron segítségért kiabál. A rendőrök a helyszínen egy sérült 73 éves férfit találtak, aki elmondta, hogy hajnalban a kerti illemhelyre ment ki, azonban elesett és megsérült. A lakás kulcsát nem találta meg és mivel már nagyon fázott, ezért kiabált segítségért. A férfi kulcsát a járőrök megtalálták a földön, beengedték a lakásba és betakarták, majd értesítették a mentőszolgálat munkatársait, akik kórházba vitték. A rendőrök bezárták a férfi lakását és telefonon tájékoztatták testvérét a történtekről.

Az egyik helyi szociális intézmény kért segítséget 2017. január 7-én 10 óra 50 perckor a Biharkeresztesi Határrendészeti Kirendeltség rendőreitől, mivel tudomásukra jutott, hogy a településen egy 70 éves férfi nem tud magáról gondoskodni, a lakásában nincs fűtés, azonban nem tudták megoldani, hogy intézményükbe szállítsák. A rendőrök az extrém időjárási viszonyok miatt a helyszínre mentek és segítettek. Az idős férfit szolgálati kocsival elvitték és átadták a református otthon munkatársainak.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –Biharkeresztes.
HAON.HU


hirdetés