Ötezer kilométer évente

Haszon Béla
Haszon Béla
Biharkeresztes – Haszon Béla címzetes rendőr alezredes a Biharkeresztesi Határrendészeti Kirendeltségen a határsértőkkel kapcsolatos idegenrendészeti és a közigazgatási eljárást felügyeli.

Mint érdeklődésünkre elmondta, 1995 óta „egyenruhás”, 2000 óta dolgozik határrendész tisztként. Ezzel családi hagyományt folytat, édesapja határőr volt; látta, mit is jelent ez a hivatás, ezért választotta.

Habár a korok és módszerek mindig változnak, van, ami állandó: nagyon fontosnak tartja, hogy pártatlanul, teljes objektivitással végezze az idegenrendészeti eljárással kapcsolatos munkát, kollégái pedig a lelkiismeretességét emelik ki.

Hobbija a futás, s bár amatőr kategóriákban indul, az általa megtett út mennyiségére ez nem vonatkozik: tavaly 5000 kilométernél is többet futott (regisztráltan). Különböző versenyekről már számos díjjal tért haza. A futás segítségével 40 kilogrammot fogyott, de, mint mondta, nem csak testileg egészségesebb tőle, hanem lelkileg is „helyrebillenti” a fizikai fáradtság. A sport segít a mindennapokat átvészelni – vallja.

Haszon Béla feleségével, három lányával (13, 10 és 8 évesek), valamint 4 hónapos kisfiával él Biharkeresztesen.

HBN


A jelölt

Név:

  • Haszon Béla

Kategória:

  • rendőr

Munkahely:

  • Biharkeresztesi Határrendészeti Kirendeltség

Fotó: Pixabay
Debrecen - Arra kértük olvasóinkat, segítsenek nekünk megkeresni Hajdú-Bihar megye hétköznapi hőseit. Azokat az embereket, akik a saját területükön valami olyat alkottak, amely mások érdekeit tartja szem előtt; napi hozzáállásuk példamutató és követendő, munkájuk során akár saját életüket is kockázt...Biharkeresztes.
HAON.HU


hirdetés