Olvasói levél és reagálás: Másik kórházat keresett, miután állítása szerint „ráförmedtek”

Akt.:
A Gróf Tisza István Kórház
A Gróf Tisza István Kórház - © Fotó: Matey István
Biharkeresztes – A biharkeresztesi Tóth Sándor december 12-én személyesen kereste fel a Naplót, és kijelentette: szeretné, ha a története nyilvánosságra kerülne, hogy másokkal ne ismétlődjön meg. Majd a következőket mondta el.

December 8-án reggel előjegyzett szövettani mintavételre jelentkezett a berettyóújfalui Gróf Tisza István Kórház urológiai osztályán. A nővér utasítására levetkőzött és egy betegszobában várakozott, ahol a hat ágy közül csak kettőben feküdtek betegek. Körülbelül két órán át ült így a kórházi hálóingben egy széken (előzőleg azt mondták, semmit nem kell vinnie), és várhatóan 14 óra körül került volna sorra. Mivel közben teljesen átfázott, az egyik beteg biztatására befeküdt egy ágyba és betakarózott. A hamarosan érkező ápolónő emiatt a többiek előtt durván számon kérte: mit gondol, hogy csak úgy befekszik egy ágyba! Ez nem így működik! … stb.

Tóth Sándor ekkor úgy döntött, nem kezelteti magát abban a kórházban, ahol így beszélnek a beteggel. Úgy érzi, semmi hibát nem követett el, inkább a kórházi szervezéssel van baj, ha órákon át várakoztatják, anélkül, hogy erre felkészítették volna (pizsamát, fürdőköpenyt vagy melegítőt vihetett volna magával). Ezek után másik kórházat keresett.

Elnézést kért

Tóth Sándor levelét természetesen elküldtük az érintett intézmény főigazgatójának, akitől pár nap múlva az alábbi választ kaptuk. „Belső vizsgálatunk eredményeként, az alábbit állapítottam meg: a beteg ambuláns beavatkozásra érkezett, tehát akár a folyosón vagy az előtérben is ültethettük volna, de ez nálunk nem szokás. A leírt konfliktust követően az osztályvezető főnővér elnézést kért, és felajánlotta a beteg számára, hogy visszafekhet az önkényesen elfoglalt ágyba, vagy egy másik kórterembe, de a beteg a távozás mellett döntött.” – reagált a Naplónak dr. Muraközi Zoltán.

Biharkeresztes.
HAON.HU


hirdetés