Néha a magánéletben is hasznos, ha rendőr az ember

Akt.:
Néha a magánéletben is hasznos, ha rendőr az ember
© Fotó: Sebestyén Jenő / Zsaru Magazin
Debrecen – Mindig zsaru akart lenni Nagy Ferenc főtörzsőrmester, a Debreceni Rendőrkapitányság Belváros-Tócóskerti Rendőrőrsének körzeti megbízottja. Tősgyökeres Hajdú-Bihar megyei, Biharkeresztesről indul minden nap, hogy szolgálatba álljon Magyarország második legnépesebb városában. A Zsaru Magazin cikke.

– Más hivatás meg sem fordult a fejemben, gyerekkorom óta tudtam, hogy ez való nekem. Én vagyok az első zsaru a családban, de nem én vagyok az első egyenruhás: a nagypapám hivatásos katonaként szolgált. A Miskolci Rendészeti Szakközépiskola elvégzése után 2008 nyarán kezdtem meg a szolgálatot Budapesten. Járőr, majd járőrvezető lettem, később visszatértem szülőföldemre és a megyei főkapitányságon folytattam pályámat. 2015 decemberében lettem körzeti megbízott. Működési területem Debrecen Széchenyikert nevű városrésze.

MIntegy 8 ezer ember él a főtörzsőrmesterhez tartozó területen. Csendes, nyugodt környék.

– Egy közlekedési baleset helyszínét biztosítottuk, az út le volt zárva. Hirtelen arra lettünk figyelmesek, hogy egy autó közelít, és nem úgy tűnt, mintha meg akarna állni.

Kiderült: a sofőr annyira ittas volt, hogy még a rendőri bójasort sem észlelte, hanem azt kerülgetve folytatta az útját.”

Többször felszólítottuk, hogy álljon meg, de szavaink nem jutottak el a tudatáig. Nyomába eredtünk és elfogtuk, mielőtt még egy baleset történt volna.

Van, amikor a rendőri hivatás a magánéletben is hasznosnak bizonyul.

– Egyik szabadnapomon az akkori barátnőm nagymamájának szomszédjánál tolvajokat értem tetten 2010-ben. A nagymama szólt, hogy mozgást lát a házban, ezért elnéztem arrafelé. Két idegent láttam, a mosógép és a hűtőszekrény már ki volt pakolva a kertbe. Megkérdeztem, hogy mit csinálnak, de nem voltak valami közlékenyek. Annyit mondtak csak, hogy semmi közöm hozzá. Szolgálatba helyeztem magam. Az egyik férfit elfogtam, a másikat a kiérkező járőr kapta el. A lány azóta a feleségem.

– Kutlán Edina / Zsaru Magazin –


Berettyóújfalu - Kilencvenezer lakos 1701 négyzetkilométernyi területen. Öt város, 33 kistelepülés, négy község. Legnagyobb városa, Berettyóújfalu 15 ezer lakosú, a legkisebb falu, Vekerd mind­össze 108-as lélekszámú. Több mint 60 kilométernyi határszakasz három átkelőhellyel, jelentős idegenforgalo...Biharkeresztes.
HAON.HU


hirdetés