Maradni magyarnak és magyarként európainak

Biharkeresztesen emlékezett a megyei közgyűlés
Biharkeresztesen emlékezett a megyei közgyűlés
Biharkeresztes – A hagyományt folytatva most is vidéken, ezúttal Biharkeresztesen emlékezett a megyei közgyűlés.

A program a református templomban kezdődött, ahol Nagy Zsolt esperes-lelkész hirdetett igét. Egy rövid séta után érkezetek a vendégek az ünnepség helyszínére, a Bihar Közösségi Házba. Barabás Ferenc polgármester köszöntőjében kitért arra, hogy az október 23-ikai megemlékezés minden magyar embert arra kötelez, hogy azokra emlékezzünk, akik néhány nap leforgása alatt hősökké váltak.

Pajna Zoltán, a megyei közgyűlés elnöke arról beszélt, hogy 1956 ősze olyan emlék, amely figyelmeztet, hogy rá lehet ugyan erőltetni egy népre az elnyomóhatalom akaratát, szabályokkal tüntetéssel. A félelemkeltés eszközeivel azonban a diktatúra fenntartói a lázadás tüzét szítják föl.

Vitányi István országgyűlési képviselő ünnepi beszédében így fogalmazott: – 1989-ben újra lehetőséget kaptunk az őszinte beszédre, az elkötelezett hazafiság megélésre és erősítésére. 28 év minket arra kötelez, hogy ezzel tudjunk élni. Maradunk magyarok, magyarként európaiak, egységes nemzet, mely kibocsájt s befogad, mindaddig, míg az a szuverenitásunkat, belső egyensúlyunkat nem érinti.

vta

Az eseményen Biharkeresztesen 41 éve háziorvosként szolgáló Békési László vehette át Hajdú-Bihar Megye Önkormányzatának Emlékérmét.

HBN


A hétfői ünnepségen
Debrecen - Tizenegyen vehettek át elismerést a debreceni ünnepi közgyűlésen. Az 1956-os forradalom és szabadságharc kezdetének 61., valamint a Magyar Köztársaság kikiáltásának 28. évfordulója tiszteletére Debrecen önkormányzata ünnepi közgyűlést tartott a Kölcsey Központ Báltermében hétfőn. A meg...Biharkeresztes.
HAON.HU


hirdetés