Kössük fel a gatyát: vágányzárak miatt Hajdú-Biharban is nagyon megváltozik a menetrend

Az utasoknak figyelniük kell a menetrendi változásokat
Az utasoknak figyelniük kell a menetrendi változásokat - © Illusztráció: Derencsényi István
Debrecen – Szombattól jelentős változásokra kell felkészülnie az utazóknak a Budapest – Debrecen – Nyíregyháza fővonalon – kaptuk a tájékoztatást a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóságától. A vasúti közlekedés módosítását a Püspökladány és Debrecen közötti szakaszon, várhatóan október 31-ig tartó pályafelújítás indokolja. Emiatt lesz olyan éjszakai járat, ahol vonatpótló autóbuszra kell átszállni.

Püspökladány és Debrecen között egy helyi vonatpár ideiglenesen nem fog közlekedni a ma, szombaton kezdődő pályafelújítás miatt. Ugyancsak ez az oka, hogy a Budapest-Keleti és a Budapest-Nyugati pályaudvar közötti kör-InterCity vonatok mindkét irányban csak Nyíregyházáig járnak. Az átépítés miatt az InterCity vonatok 15-20 perccel hosszabb menetidővel közlekednek Budapest felől a Püspökladányon túli állomásokra, illetve ennyivel korábban indulnak Püspökladány felé a keleti országrészből Budapestre. A vasárnaponként Zajtáról a Nyugatiba közlekedő Hétmérföldes nevű vonat nem fog járni, helyette a Záhonyból Budapestre tartó sebes­vonat viszi a zajtai vonat kocsijait, melyek Debrecenben 18:31-kor állnak meg.

va1

Fotó: Matey István

Augusztus 26-án estétől szeptember 7-én hajnalig és szeptember 17-én éjszakától 21-én hajnalig Püspökladány és Debrecen között – kizárólag éjszaka – néhány járaton vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat.

Nem csak megyénkben

Az említett átépítés mellett a Budapest – Cegléd – Szolnok elővárosi vonalszakaszon várható hétvégi vágányzárak miatt is változik a vonatok menetrendje.

A Püspökladány – Biharkeresztes vonalon is felújításokat végeznek. A püspökladányi csatlakozások miatt mától a teljes vonal menetrendje változik. A Corona és a Hargita nemzetközi InterCity-vonatok kissé módosított menetrenddel továbbra is Nyírábrány felé, kerülő úton közlekednek, az Ady Endre nemzetközi IC vonat viszont még mindig nem jár.

A Debrecen – Tiszalök vonalon minden második vonatpár menetrendje módosul, hogy a debreceni IC-csatlakozások minél több vonatnál megmaradjanak napközben. A Debrecen – Mátészalka vonalon csak az egyik irányban lehet megoldani a jelenleg egyébként mindkét irányban megfelelő csatlakozásokat.

HBN–ÉP


Budapest, Debrecen, Nyíregyháza, Miskolc - Jelentős változásokra kell számítani a Budapest-Debrecen-Záhony vasúti fővonalon és több kapcsolódó vonalon is pályafelújítás miatt - közölte a Mávinform szerdán az MTI-vel. A munkálatok szombaton kezdődnek, vágányzárat vezetnek be, emiatt augusztus 26-t...Biharkeresztes.
HAON.HU


hirdetés