Határon átnyúló együttműködést írtak alá a rendőrök

Határon átnyúló együttműködést írtak alá a rendőrök
© Fotó: police.hu
Hajdúszoboszló – Az idei turisztikai idényben ismét két román rendőr segíti a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság munkáját Hajdúszoboszlón. A magyar rendőrök a romániai Bihor megyében fognak járőrszolgálatot ellátni.

Dr. Gyurosovics József r. dandártábornok, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője és Alin Antoniu Hanis, a romániai Bihor Megyei Rendőr-felügyelőség főbiztosa 2017. július 13-án együttműködési megállapodást írtak alá Ártándon.

Az együttműködés célja a szakmai tapasztalatok cseréjén túl, hogy a rendőrök az idegenforgalmi szempontból kiemelt jelentőségű területeken járőrözzenek és segítsék a magyar, valamint a román turisták és a helyi rendőri szervek közötti kapcsolatfelvételt, kommunikációt.

Az előző évek gyakorlata során kialakított együttműködés alapján a román rendőrök 2017. július 24-től augusztus 21-ig Hajdúszoboszlón, míg a magyar rendőrök Bihor megyében látnak el szolgálatot.
A közös járőrszolgálatok hozzájárulnak az üdülőváros közbiztonságának, közrendjének megszilárdításához, a szabálysértések és bűncselekmények megelőzéséhez, valamint a turisták nyugalmának biztosításához.

HBNBiharkeresztes.
HAON.HU


hirdetés