Hármas halálos baleset a 42-esen: vádat emelhetnek a román sofőr ellen

Akt.:
Hármas halálos baleset Biharkeresztesnél
Hármas halálos baleset Biharkeresztesnél - © Fotó: Matey István
Hajdú-Bihar – A Volkswagen kisbusz vezetője elaludt a volánnál, és egy álló kamionnak csapódott még júliusban. A karambolban hárman vesztették életüket.

A megyei főkapitányság vádemelést javasolt azzal a román férfival szemben, aki halálos kimenetelű közlekedési balesetet okozott a 42-esen még nyáron.

Egy 35 éves férfi autózott egy Volkswagen kisbusszal július 25-én hajnalban a 42-es főút 55. kilométerszelvényében Mezőpeterd felől Biharkeresztes irányába. A férfi elaludt, és hátulról nekiütközött a főút melletti parkolósávban álló kamionnak. A baleset miatt a buszban utazók közül három román állampolgár olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A mentőszolgálat munkatársai a jármű sofőrjét és további öt utasát kórházba vitték.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság a gépjármű vezetőjével szemben a kettőnél több ember halálát eredményező közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a napokban befejezte és az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal továbbította a Debreceni Járási Ügyészség részére.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –


Hármas halálos baleset Biharkeresztesnél
Biharkeresztes - Egy bolgár rendszámú kisbusz kedd hajnalban belehajtott egy lengyel rendszámú kamionba a 42-es számú főúton. A szerencsétlenség az 55. kilométerszelvényben, Biharkeresztes közelében történt 4 óra 40 perc körül. A kilencfős kisbusz utasai közül két nő és egy férfi olyan súlyosan m...Biharkeresztes.
HAON.HU


hirdetés