Biharkeresztesi baleset – Debrecenben és Berettyóújfaluban ápolják a sérülteket

Akt.:
Hármas halálos baleset Biharkeresztesnél
Hármas halálos baleset Biharkeresztesnél - © Fotó: Matey István
Debrecen – Debrecenben és Berettyóújfaluban ápolják a kedd hajnali biharkeresztesi közúti baleset sérültjeit – tájékoztatták a kórházak az MTI-t.

A debreceni Kenézy Gyula egyetemi kórház baleseti sebészetére két sérültet vittek a mentők – mondta el Szentgyörgyi János sajtóreferens az MTI érdeklődésére.

Az egyik középkorú férfi súlyos arckoponya- és mellkasi sérüléseket szenvedett, jelenleg az intenzív osztályon kezelik, állapota súlyos, életveszélyes. A másik férfinak nyolc napon túl gyógyuló combnyakcsontsérülései vannak, állapota súlyos, de nem életveszélyes, őt jelenleg műtik – ismertette.

Muraközi Zoltán, a berettyóújfalui Gróf Tisza István Kórház főigazgatója az MTI-nek elmondta: hozzájuk a baleset két súlyos és két könnyebb sérültjét vitték a mentők.

Az egyik súlyos sérült darabos medencecsonttörést szenvedett, őt még délelőtt Debrecenbe szállítják további kezelésre, a másik embert, aki súlyos agysérülést szenvedett, helyben kezelik. További két könnyű sérült hamarosan elhagyhatja a kórházat – fűzte hozzá a főigazgató.

br-2

Fotó: Matey István

A sérültek nem beszélnek magyarul, valamennyien román állampolgárok, egy bolgár rendszámú kisbuszban utaztak, amikor a baleset történt.

Korábban Dobó Dénes, a hajdú-bihari rendőr-főkapitányság szóvivője arról tájékoztatta az MTI-t, hogy kedd hajnali 5 órakor egy bolgár rendszámú kisbusz eddig ismeretlen okok miatt belerohant egy lengyel kamionba Biharkeresztes közelében a 42-es főúton. A kisbusz utasai közül hárman – két nő és egy férfi – a helyszínen meghalt, hatan pedig megsérültek.

– MTI –


Hármas halálos baleset Biharkeresztesnél
Biharkeresztes - Egy bolgár rendszámú kisbusz kedd hajnalban belehajtott egy lengyel rendszámú kamionba a 42-es számú főúton. A szerencsétlenség az 55. kilométerszelvényben, Biharkeresztes közelében történt 4 óra 40 perc körül. A kilencfős kisbusz utasai közül két nő és egy férfi olyan súlyosan m...Biharkeresztes.
HAON.HU


hirdetés