Videó: 19 határsértőt és 4 embercsempészt fogtak a 42-es főúton

Akt.:
Videó: 19 határsértőt és 4 embercsempészt fogtak a 42-es főúton
© Fotó: police.hu
Hajdú-Bihar – A hajdú-bihari rendőrök elfogták azt a négy férfit, akik tizenkilenc illegális migránst akartak jogellenesen Németországba juttatni.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztálya, valamint a Közterületi Támogató Alosztály és a Berettyóújfalui Rendőrkapitányság munkatársai közösen, összehangolt akcióban november 30-án 20 óra körül elfogtak tizenkilenc külföldit és négy embercsempészt a 42-es számú főúton.

Az illegális migránsok, akik iraki állampolgárnak vallották magukat, embercsempészek segítségével érkeztek Románia területéről. A két román, egy szír és egy román–magyar kettős állampolgárságú embercsempész négy személygépkocsival akarta jogellenesen Németországba szállítani az iraki állampolgárokat. A rendőrök idegenrendészeti eljárás keretében hallgatják meg a jogszerűtlenül hazánkban tartózkodó külföldieket.

Fotó: police.hu Fotó: police.hu ©

A nyomozók a 36, 38 és a két 39 éves férfit gyanúsítotti kihallgatást követően bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására. A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság a négy gyanúsítottal szemben embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást.

– police.hu –Biharkeresztes.
HAON.HU


hirdetés