Bigindo ismét tarol

Gyüztes csapat Derdák Tiborral
Gyüztes csapat Derdák Tiborral - © Lázi István János
Kazincbarcika Kistérség Amatőr Labdarúgó Bajnokság 2011/2012-es szezon idei első helyezette, a sajókazai Bigindo Zhuvas Amen Közhasznú Kulturális és Sportegyesület csapata, akiről fontos tudni, hogy többségében cigány/roma nemzetiséghez tartozó fiatalokból és felnőttekből …

áll.

2008 elején keresték meg Derdák Tibort, a Dr. Ámbédkar Iskola igazgatóját, hogy segítsen a csapatnak, hisz a Sajókaza Község Önkormányzata anyagi okok miatt nehezen tudja támogatni a csapat működését.

Újult erővel kezdtek neki a mérkőzéseknek. Az elmúlt 4 szezonban folyamatosan tartják a szintjüket, az első három helyezettben mindig benne vannak.

Budapesti Támogatójuknak köszönhetően a tavalyi és idei szezont is végig tudták csinálni, és nem kellett azon izgulniuk, hogy honnan lesz meg a szükséges minimális támogatás.

2012. július 7-ikei Évzáró/Díjátadó ünnepséget Sajókaza rendezte meg. A hatalmas forróság ellenére megtartották a Győztes-Válogatott csapat mérkőzését, amelyet 15-20 perces mérkőzéseket vízszünetekkel játszottak végig. Ezt követően megették a vacsorát és következett a hivatalos ceremónia.

Lázi István János (RNÖ elnöke) az egyesület elnöke köszöntötte a meghívottakat, ezt követően Stefán László Sajókaza polgármestere is elmondta beszédét. Szabó László a KKAL bajnokság elnöke értékelte a 2011/2012-es szezont, majd átadta a jól megérdemelt ajándéktárgyakat.

Rácz Norbert a Bigindo focicsapat tagja kért szót és Derdák Tibornak, Rácz János edzőnek, Lázi István János az egyesület elnökének a csapat nevében ajándékcsomagot adott át, amelyre tagok külön gyűjtöttek pénzt.

Rendezvény kellemes, nagyon jó hangulatú volt. Mindenki jól érezte magát.

Lázi István János az egyesület elnöke megköszönte a rendezvény támogatását Sajókaza Község Önkormányzatának, Sajókaza Község Roma Nemzetiségi Önkormányzatának, Virág Tamásnak, és a Magánszemélyeknek.

Kívánunk a focicsapatnak további sikeres évzárást, mérkőzést.

Címkék: