Biciklivel üldözte, majd megállította az elszabadult prágai villamost

Kerékpárral vette üldözőbe elszabadult villamosát egy prágai villamosvezető, akinek végül sikerült megállítania a járművet, de az események hatására szívrohamot kapott, és kórházba kellett szállítani.

Erről a DNES című cseh lap számolt be pénteken. A villamosvezető nincs életveszélyben.

A villamos egy prágai kocsiszínben szabadult el még szerdán, feltehetően azért, mert a jármű vezetője elfelejtette rendesen behúzni a fékeket. Az üres villamos áttörte a remiz kapuját, megindult a síneken, és útközben áthaladt egy forgalmas négysávos úton is.

A közlekedési vállalat munkatársai megpróbálták az áram kikapcsolásával megállítani a járművet, de az tovább halad az egyik prágai utcán. Közben a sofőr megállított egy arra haladó kerékpárost, elkérte tőle biciklijét, majd üldözőbe vette a villamost.

Miután megállította a villamost, szívrohamot kapott

A vezetőfülkében lévő kamera felvételei bebizonyították, hogy sikerült elérnie a járművet, felkapaszkodott rá, és végül sikerült megállítania – idézte a cseh lap a közlekedésbiztonsági hatóság egyik munkatársát.

Az 50 éves férfit azonban megviselték az izgalmak. Miután megállította a villamost, szívrohamot kapott, és kórházba kellett szállítani. Az őt kezelő prágai kórház szóvivője elmondta, hogy a férfi nincs közvetlen életveszélyben.

Ha bebizonyosodik a gyanú, hogy a sofőr felejtette el behúzni a fékeket, akár három évig tartó börtönbüntetésre is ítélhetik a munkahelyi szabályok súlyos megsértése miatt.

– Függgetlen Hírügynökség –