Biciklistől borította bele az árokba, majd elvitte a 3500 forintját

Balmazújváros, Debrecen – Nem jogerősen 5 év 6 hónap börtönbüntetéssel sújtotta a Debreceni Járásbíróság azt a többszörösen büntetett balmazújvárosi férfit, aki januárban kirabolta ismerősét.

A gyorsított eljárásban rablás bűntette, súlyos testi sértés kísérlete és okirattal visszaélés miatt felelősségre vont férfi a vádirat szerint együtt italozott a sértettel, aki ötezressel fizetett egy balmazújvárosi vendéglátóhelyen. A terhelt kiszúrta ezt, utánament és addig lökdöste az ittas embert, míg az biciklistől belefordult az út menti árokba. Ezután többször fejbe vágta, majd elvette a zsebéből a készpénzét (3500 forintot) és iratait. Ismerőse további ütlegelését – közölte a megyei főügyészség – arra járók akadályozták meg. A tettes elmenekült, a személyi iratokat a nádasba dobta, a pénzt pedig italra költötte (a kár nem térült meg).

Bár az áldozat nem sérült meg komolyabban, a támadó szándéka súlyos sérülések okozására irányult – állapította meg a bíróság, fenntartva a vádlott előzetes letartóztatását.

HBN
hirdetés