Biciklist gázolt, majd kerítést tarolt egy bekábszerezett fiú Derecskén

Akt.:
Biciklist gázolt, majd kerítést tarolt egy bekábszerezett fiú Derecskén
© Fotó: police.hu
Derecske – A fiatalember az általa vezetett gépkocsival elütött egy kerékpárost, áthajtott egy árkon, majd egy kerítésnek ütközött.

A rendelkezésre álló adatok szerint egy fiú személygépkocsival közlekedett 2016. április 27-én 16 óra 55 perc körül Derecskén, amikor a Hunyadi és a Kazinczy utca kereszteződésénél balra kanyarodott, azonban a járművet túlkormányozva a fék helyett a gázra lépett és áttért a menetirány szerinti bal oldali sávba, ahol nekiütközött egy kerékpárosnak. A sofőr ezt követően áthajtott az út melletti árkon és nekiütközött egy családi ház kerítésének. A balesetet követően a helyszínre érkező mentőszolgálat munkatársai a kerékpárost kórházba vitték, az 52 éves férfi az elsődleges orvosi vélemény szerint nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A rendőrök a helyszíni szemle idejére a Hunyadi utca balesettel érintett szakaszát lezárták, a gépjárművet vezető 19 éves fiatalembert pedig előállították a Berettyóújfalui Rendőrkapitányságra, ahol megállapították, hogy a fiú vezetői engedéllyel nem rendelkezik. A sofőrrel szemben alkalmazott kábítószer-gyorsteszt pozitív eredményt mutatott.

A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a helyi lakos ellen járművezetés bódult állapotban bűntett elkövetésének gyanúja miatt büntetőeljárást indított.

– police.hu –