Biciklissel ütköztek, most felelniük kell

Illusztráció
Illusztráció - © Fotó: HBN archív
Debrecen – A Debreceni Rendőrkapitányság vádemelést javasol két közlekedési baleset okozójával szemben.

A nyomozás adatai szerint egy debreceni nő 2014. április 10-én 7 óra körüli időben az általa vezetett személygépkocsival haladt Debrecenben, a Hadházi úton – a Szigligeti utca felől a Baksay utca irányába –, amikor előzni kezdte az előtte közlekedő kerékpárost, azonban a forgalmi sávba visszatérve az általa vezetett személyautóval nekiütközött a biciklisnek. A kétkerekűvel közlekedő férfi az ütközés miatt elesett és megsérült.

Az 56 éves asszony ellen a Debreceni Rendőrkapitányság befejezte a közúti baleset okozása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást és a keletkezett iratokat 2014. június 17-én vádemelési javaslattal továbbította az illetékes járási ügyészségnek.

A rendelkezésre álló adatok szerint 2014. április 25-én 13 óra 23 perc körüli időben egy idős bácsi az általa vezetett személygépkocsival haladt Debrecenben, a Gizella utcán – a Diószegi út felől a Rigó utca irányába –, amikor Gizella utca és Rigó utca kereszteződéséhez érve az Állj! Elsőbbségadás kötelező! jelzőtáblánál megállt, majd úgy haladt be a kereszteződésbe, hogy nem biztosított elsőbbséget a neki jobbról közlekedő kerékpárosnak. A sofőr az általa vezetett személyautóval nekiütközött a biciklisnek, melynek következtében a kerékpáros nő megsérült.

A Debreceni Rendőrkapitányság a 81 éves debreceni lakossal szemben befejezte a közúti baleset okozása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást és az ügyben keletkezett iratokat 2014. június 19-én vádemelési javaslattal továbbította az illetékes járási ügyészségnek.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –