Bicikliket loptak a debreceni áruház tárolójából

Debrecen – A rendőrök bíróság elé állítási javaslattal fejezték be a nyomozást azzal a három gyanúsítottal szemben, akik Debrecenben négy darab kerékpárt tulajdonítottak el.


A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya lopás megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozás F. Zoltán, V. Sándor és B. István ellen.

2015. május 2-án 16 óra körül egy férfi a debreceni Mikepércsi úti áruház bejárata mellé lakatolta kerékpárját és bement vásárolni. Miközben a sértett az üzletben tartózkodott, addig három férfi odament a kerékpárhoz, ketten a bejáratot figyelték, míg társuk levágta a lakatot, majd a biciklivel együtt a helyszínről elmenekültek.

Amikor a sértett kijött az áruházból, nem találta a kerékpárját, ezért bejelentést tett a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába. A rendőrök a helyszínen adatgyűjtést és tanúkutatást végeztek, valamint leellenőrizték a környező utcákat. A járőrök a Mikepércsi út és Somlyai utca kereszteződésénél megállítottak és igazoltattak három férfit, akikre illet a kapott személyleírás.

A helyi lakosok a rendőrök kérdéseire összefüggéstelenül válaszoltak, majd beismerték, hogy ők lopták el a Mikepércsi úti áruház elől a kerékpárt, amit nem sokkal később eladtak.

A 47 éves F. Zoltánt, a 20 éves V. Sándort és a 19 éves B. Istvánt a rendőrök elfogták és bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt előállították a Debreceni Rendőrkapitányságra. A nyomozók a helyi férfiakat gyanúsítottként hallgatták ki. A megalapozott gyanú szerint a terheltek 2015. április 25-e és május 2-a között összesen négy darab biciklit loptak el a Mikepércsi úti áruház kerékpártárolójából.

A Debreceni Rendőrkapitányság a gyanúsítottak ellen folytatott nyomozást a napokban befejezte és a keletkezett iratokat bíróság elé állítási javaslattal továbbította az illetékes járási ügyészségnek.

– police.hu –